15 aprilie 2008

Complexul România

Vineri, 18 aprilie 2008, la Teatrul Naţional Bucureşti, Sala Atelier, Centrul de Cercetare şi Creaţie Teatrală „Ion Sava” prezintă premiera pe ţară a piesei „Complexul România” de Mihaela Michailov, câştigătoare a premiului UNITER pentru „Cea mai bună piesă a anului 2006”.

Complexul România

Spectacolul este rezultatul unui atelier de creaţie în timpul căruia textul a fost îmbogăţit cu scene şi situaţii în funcţie de interpreţi şi de viziunea regizorală. În distribuţie se întâlnesc mai multe generaţii din trupa Teatrului Naţional Bucureşti, de la Raluca Zamfirescu până la cel mai nou intrat în trupă, Mihai Calotă. În rolurile principale joacă Răzvan Oprea şi Diana Dumbravă.

„Complexul România” este o piesă despre cei făcuţi pionieri, dar care nu au ajuns utecişti, cei educaţi cu frică, minciuni şi stereotipuri, treziţi brusc într-o lume aşa zis liberă, dar fără repere.

Alexandra Badea, regizoarea spectacolului, spune că este „un spectacol puzzle în care sunt surprinse câteva destine fragmentate, în care vocea actorilor se confundă uneori cu cea a personajelor, în care spectatorii sunt integraţi în dispozitivul scenic”.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook