21 martie 2017

Comedia Remix

Institutul Cultural Român din New York invită publicul local la evenimentul „Comedia Remix” pe 24 martie 2017, ora 19:00, la Romanian Cultural Institute din New York, şi pe 25 martie 2017, ora 19:30, la Performing Arts Center @ Interlake High School. Invitaţi speciali: George Mihăiţă, actor şi director al Teatrului de Comedie din București, şi Cristina Modreanu, critic de teatru şi curator.

Filmul documentar „Comedia Remix” (2014, 70 min., în română cu subtitrare în engleză), realizat, de Cristina Modreanu și Maria Drăghici, în parteneriat cu TVR, are ca axă principală triada extraordinarelor spectacole care au marcat primul deceniu de existență a Teatrului de Comedie din București: „Umbra” (1963), „Rinocerii” (1964) și „Troilus și Cresida” (1965), alături de alte mari spectacole ale teatrului din deceniile următoare. Prin cercetarea unor materiale de arhivă unice și prin interviuri cu cei implicați în realizarea acestor spectacole, actori și regizori români de primă mărime – Radu Beligan, David Esrig, Lucian Giurchescu, Sanda Toma, Stela Popescu, Sanda Manu, Marin Moraru, George Mihăiță – filmul își propune să reconstituie o istorie a Teatrului de Comedie, pe fundalul social-politic complex al anilor 1960-80.

Proiecția filmului este urmată de o masă-rotundă cu îndrăgitul actor și director al Teatrului de Comedie George Mihăiță și cu criticul de teatru și curatorul Cristina Modreanu, precum și de o sesiune de întrebări și răspunsuri, cu participarea publicului.

La final, actorul George Mihăiță susține one-man show-ul „Salut, prieteni!”, un recital de poezie comică românească, bazat pe un un colaj de texte semnate, între alții, de Marin Sorescu, Nichita Stănescu, Ion Minulescu, Mircea Dinescu.

Nu în ultimul rând, evenimentul cuprinde expoziția „Comedia Remix”, prezentată în format electronic, sub formă de slideshow.

Intrarea este liberă la evenimentul din prima seară (24 martie), iar în cea de-a doua seară (25 martie) biletele pot fi achiţizionate online.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook