10 mai 2018

Colecția Iosif Iser la Muzeul Colecțiilor de Artă

Sâmbătă, 12 mai 2018, la ora 11:30, publicul este invitat la Muzeul Colecțiilor de Artă (Calea Victoriei 111), la prezentarea Colecției Iosif Iser. Aceasta a fost donată statului în 1971 de soția artistului, sculptorița Désirée Sterian Iser și este expusă la Muzeul Colecțiilor de Artă din 1978.



Publicul asistă la o incursiune în universul pictorului Iosif Iser (1881-1958), pentru a privi, ca printr-un caleidoscop, locuri pitorești din Dobrogea, din Franța și din Spania, figuri exotice surprinse într-un decor oriental, dansatoare și arlechini, într-o selecție de lucrări ce evidențiază diversitatea genurilor, motivelor și tehnicilor abordate de artist pe parcursul vastei sale creații.

Muzeul Colecțiilor de Artă împlinește anul acesta 40 de ani, prilej cu care evenimentul este marcat printr-o suită de întâlniri cu specialiști din cadrul muzeului care aduc în prim plan în fiecare lună, câte o colecție. Pasionații de artă, dar și cei care pun piciorul pentru prima oară în muzeu sunt așteptați să arunce o privire plină de curiozitate asupra colecționarilor care au contribuit la dezvoltarea vieții artistice și culturale a țării și a unora dintre cele mai reprezentative piese din colecțiile acestora.

Participarea se face pe baza biletului de acces în muzeu, în limita locurilor disponibile (20 de persoane), prin prezentare la fața locului cu 15 minute înainte de ora începerii. Vizitele însoțite de specialiști durează aproximativ o oră. Prețul unui bilet este de 15 lei.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook