12 martie 2018

Colecția Elena şi Anastase Simu

La Muzeul Colecțiilor de Artă, în luna martie, are loc prezentarea „Colecției Elena și Anastase Simu”, cărora li s-a datorat înființarea în anul 1910 a primului muzeu particular de artă din România: Muzeul Simu. Cei interesați să afle ce l-a îndemnat pe Anastase Simu să se dedice constituirii unei colecții, de ce a fost donată statului român și ce a stat la baza selecției lucrărilor cumpărate de Anastase Simu, sunt așteptați miercuri, 14 martie 2018, de la ora 16:00, la prezentarea susținută de Ilinca Damian. Sunt evocate evoluția colecției și istoricul Muzeului Simu.



În 2018, Muzeul Colecțiilor de Artă (Calea Victoriei, nr. 111) împlinește patruzeci de ani de la inaugurarea sa ca secție a Muzeului Național de Artă al României. Cu această ocazie, Muzeul Colecțiilor de Artă propune publicului întâlniri lunare cu specialiștii săi, cu scopul de a evidenția câte o colecție și pentru a reliefa personalitatea colecționarilor care au contribuit la dezvoltarea vieții artistice și culturale a țării.

Participarea se face pe baza biletului de acces în muzeu, în limita locurilor disponibile. Publicul este rugat să vină cu 15 minute înainte de ora începerii. Prezentarea are o durată de aproximativ o oră și este reluată luni, 26 martie 2018, de la ora 16:00.

Prețul unui bilet este de 15 lei.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook