28 martie 2008

Cocoşul decapitat

Începând din 28 martie 2008, când este programată premiera oficială în România la Cinema Studio din Bucureşti, filmul „Cocoşul decapitat” îşi aşteaptă spectatorii. Regia coproducţiei România-Germania-Ungaria-Austria este semnată de Radu Gabrea şi Marjan Vajda.


„Cocoşul decapitat” relatează povestea unor adolescenţi a căror maturizare este legată de destinul comunităţii săseşti din Ardeal şi are la bază cartea cu acelaşi titlu a lui Eginald Schlattner. Producţia a fost filmată la Sibiu, Mediaş şi Agnita, recompunând atmosfera anilor 1940.

Filmul are o distribuţie care reuneşte actori români şi străini, în rolurile principale fiind David Zimmerschied (Germania), Alicja Bachleda-Curus (Polonia), Ioana Iacob şi Axel Mustaţă. Dialogurile se desfăşoară în trei limbi: română, germană şi maghiară.

Pe 23 august 1944, în Făgăraş, tânărul Felix Goldschmidt, interpretat de David Zimmerschied, pregăteşte o petrecere pentru sfârşitul anului şcolar. El îşi aminteşte de anii de război, perioadă în care oraşul din inima Ardealului, cu lume pestriţă etnic şi totuşi paşnică, fusese spulberat de lupte. Fiind îndrăgostit de evreica Gisela (interpretată de Alicja Bachleda-Curus), Felix este nevoit să renunţe la prietenia cu Hans (Axel Moustache), un tânăr sas cu simpatii naziste, atunci când regele Mihai anunţă trecerea României de partea armatei sovietice şi arestarea mareşalului Antonescu. Petrecerea lui Felix are loc, însă este întreruptă de sirenele de alarmă şi vuietul raidului aerian.

Filmul a avut deja premiera în Austria, Germania şi Ungaria. În România, premiera a fost amânată până acum, aşteptându-se un moment prielnic.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook