17 noiembrie 2017

Citit în Gellu Naum

ICR Berlin prezintă în data de 18 noiembrie 2017 la sediul Literaturhaus Berlin spectacolul de teatru interior „Citit în Gellu Naum”, realizat de performerii Adrian Ciglenean, Olga Berar, Birgit Wieger și Steve Heather. Plecând de la universul poetic al lui Gellu Naum, fondator al Grupului Suprarealist Român, spectacolul explorează în maniera unei improvizații radicale conceptul acestuia de orbire voluntară și posibilitatea unei experiențe poetice generate de expresia intensificată a emoțiilor și ideilor prin folosirea impulsurilor senzoriale într-un anumit stil și ritm. Spectacolul este adresat unui număr de de spectatori legați la ochi, de unde și denominarea de „teatru interior”.



Poezia a fost inventată de poeți sau poeții au fost inventați de poezie? Ce face poezia când poetul doarme, e la serviciu sau încă nu a învățat să scrie?

Laboratorul artistic „Citit în Gellu Naum” a fost fondat în 2011 de Adrian Ciglenean și Olga Berar și derulează o activitate de cercetare informală a poeticii senzoriale. Demersul artistic al laboratorului vizează refacerea mariajului între formă și fond, propunând forme actuale de spectacol – cu caracter participativ, imersiv, interdisciplinar, care își invită consecvent spectatorii la întâlniri cu poezia (pre)existentă, folosind cuvinte scrise, cuvinte inventate, sunete, gesturi, spații și amintiri.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook