20 noiembrie 2008

Citatepedia se internaţionalizează

Deşi este o dorinţă mai veche, iar primul pas în această direcţie a fost făcut în luna martie 2008, astăzi devine oficial: Citatepedia devine un proiect internaţional. A doua limbă pentru Citatepedia (după limba română) este, cum e de aşteptat, limba engleză, iar site-ul corespunzător este www.citatepedia.com.

Se poate pune întrebarea: de ce un site cu citate în limba engleză, când există deja altele foarte bune? Unul dintre motive este integrarea: vor exista mai multe legături, care vor facilita trecerea la pagini corespondente între limbi. Apoi, perspectiva va fi una preponderent românească. Vom încerca să promovăm scriitorii români pe plan internaţional prin intermediul citatelor.

Noul site începe în forţă, cu aproape 34000 de citate în limba engleză. Facilităţile sunt ceva mai puţine decât la „fratele mai mare”, dar acestea se vor extinde în timp, după necesităţi.

În măsura în care vom avea la dispoziţie material, vor fi realizate astfel de site-uri şi în alte limbi (ceea ce este considerabil mai dificil decât pentru limba engleză, dar perfect posibil, prin colaborări).

Pentru sugestii sau propuneri de contribuţii, puteţi trimite un mesaj prin formularul de contact.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook