13 decembrie 2016

Cinci Colţuri

Editura Humanitas Fiction aşteaptă publicul la Librăria Humanitas de la Cişmigiu miercuri, 14 decembrie 2016, de la ora 19:00, la lansarea ediţiei în limba romană a romanului „Cinci Colţuri” de Mario Vargas Llosa, apărut în traducerea lui Marin Mălaicu-Hondrari, în seria de autor dedicată celebrului scriitor peruvian, deţinător al Premiului Nobel pentru Literatură. La eveniment vorbeşte Juan Pablo Artaza, şeful secţiei consulare al Ambasadei Peru în România, criticul literar Tania Radu, Teodor Baconschi şi Marin Mălaicu-Hondrari. Dezbaterea este moderată de Denisa Comănescu, directorul general al Editurii Humanitas Ficion.



Cel mai nou roman al lui Mario Vargas Llosa, „Cinci Colţuri” („Cinco Esquinas”), deja la a treia ediţie în limba spaniolă, a fost publicat în martie 2016 – an care marchează pentru autor o dublă aniversare: împlinirea vârstei de 80 de ani şi sărbătorirea a 60 de ani de la publicarea primei sale povestiri.

Mario Vargas Llosa mărturiseşte:

Mi s-a părut interesant să intitulez povestea aceasta „Cinci Colţuri„, de la numele unui cartier emblematic, într-un fel, pentru Lima, pentru Peru şi deopotrivă pentru perioada în care se petrece acţiunea romanului. Tema care impregnează întreaga poveste este jurnalismul, mai ales jurnalismul senzaţionalist, […] dar şi celălalt chip al lui: acela de instrument al eliberării şi de pavăza morală şi civică a unei societăţi.

Peru, sfârşitul secolului XX, ultimele luni de dictatura a lui Alberto Fujimori şi a omului său de încredere, „Doctorul” Vladimiro Montesinos – şeful serviciilor secrete. Quique Cardenas Sommerville, un respectat om de afaceri, trăieşte fericit cu soţia sa, Marisa, care pe neaşteptate începe o aventură erotică împreună cu Chabela, prietena ei cea mai bună. Viaţa lui se complică periculos când Rolando Garro, directorul unui săptămânal de scandal condus din umbră de „Doctor”, încearcă să-i distrugă reputaţia publicând fotografii compromiţătoare.

Nici un ingredient nu lipseşte pentru că romanul „Cinci Colţuri” să poată fi citit, aşa cum Vargas Llosa însuşi îl considera, că o frescă a societăţii peruane în vremuri tulburi: terorism, manipulare şi şantaj, politica murdară în care presa e controlată de puterea abuzivă, o societate paralizată de spaimă şi aflată în derivă morală, un oraş şi o ţară în care tot ce se-ntâmplă pare dominat de corupţie, nesiguranţă şi neprevăzut.

Accesul la eveniment este gratuit şi se face pe baza unei rezervări prelabile prin Eventbook.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook