18 august 2015

Chipuri ascunse / Jurnalul unui geniu

Miercuri, 19 august, de la ora 19, Librăria Humanitas de la Cişmigiu este gazda unei seri dedicate lui Salvador Dali, prilejuită de apariţia singurului său roman, „Chipuri ascunse„, la Editura Humanitas Fiction, în colecţia „Raftul Denisei”, şi de publicarea unei noi ediţii a celebrului său volum de memorialistică „Jurnalul unui geniu”.

invitatie

La eveniment participă criticii literari Tania Radu şi Andreea Răsuceanu, criticul de artă Pavel Şuşară şi psihiatrul Vlad Stroescu. Dezbaterea este moderată de Denisa Comănescu, director general Humanitas Fiction.

Singurul roman al lui Salvador Dalí, „Chipuri ascunse„, este omagiul adus prozei clasice franceze de imaginaţia debordantă a marelui pictor suprarealist. Debutând ca o saga a intrigilor şi aventurilor amoroase ale unui grup de aristocraţi excentrici, romanul îşi are centrul emoţional în pasiunea sublimată a contelui de Grandsailles pentru Solange de Cléda. Obsesiile daliniene, fulguraţiile sale şi atracţia pentru ocultism se regăsesc în acest roman fascinant.

George Melly a scris în The Observer: „Cartea lui Dalí este atât de inventivă vizual, atât de inteligentă, atât de încărcată cu o energie aproape dickensiana, încât nu poţi să nu înţelegi trufia cu care se proclama autorul geniu.”

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook