24 noiembrie 2021

Cenușa

Piesa „Cenușa” de Samuel Beckett cu Gheorghe Visu şi Ana-Ioana Macaria în distribuție, traducere de Ania Tudoran-Dănilă și în regia lui Toma Dănilă, are premiera pe 24 noiembrie 2021, la ora 19:00, în locația POINT (str. General Eremia Grigorescu, nr. 10, București)



Pe o plajă pustie, într-un univers nelocuit, un bătrân invocă spiritul tatălui său.

Pe o plajă pustie, într-un univers nelocuit, cu sunetul mării în fundal, un bătrân îşi urlă disperarea de a se fi născut.

Pe o plajă pustie, într-un univers nelocuit, un bătrân îşi doreşte să găsească mântuire.

Difuzat la radio în 1959, textul lui Samuel Beckett „Cenuşa” („Embers”) ne plimbă prin lumea haotică a personajului principal, Henry, un scriitor ratat, o lume de salturi mentale în veşnică schimbare, de mistuire şi ambiguitate, în care povestirea creativă şi amintirile neterminate reale şi imaginare se contopesc. A fost oare tatăl lui Henry luat de mare în timp ce înota într-o seara sau s-a sinucis?

„Ştii, corpul tău nu a fost găsit niciodată…”

Spectacolul este montat în premieră în România.

„Va veni vremea când nimeni nu va mai vorbi cu tine. (Pauza.) Va veni vremea când nimeni nu va mai vorbi cu tine, nici măcar necunoscuţii. (Pauza.) Vei fi singur cu vocea ta, nu va mai fi nici o altă voce pe lume în afară de a ta. (Pauza.) Auzi ce spun?”

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook