16 februarie 2017

Casa de lângă lac

Sâmbătă, 18 februarie 2017, ora 17:00, Editura Humanitas Fiction aşteaptă publicul la Librăria Humanitas de la Cişmigiu la lansarea volumului „Casa de lângă lac„, un nou bestseller al îndrăgitei scriitoare australiene Kate Morton, nominalizat în 2016 la Australian Book Industry Award for General Fiction Book of the Year. Vorbesc despre carte scriitoarea Ana Barton, traducătoarea romanului, Sânziana Dragoş, criticul literar Dana Jenaru şi jurnalistul cultural Bogdan Nicolai. Moderatorul întâlnirii este Denisa Comănescu, director general Humanitas Fiction.



Un roman-puzzle, „Casa de lângă lac” spune o poveste surprinzătoare, emoţionantă şi plină de suspans ce îmbină cu măiestrie secrete de familie, sentimente înăbuşite, locuri fermecătoare şi personaje de o forţă copleşitoare.

Publishers Weekly scrie:

Kate Morton construieşte o intriga impecabilă, iar personajele minuţios conturate, aduse laolaltă de investigaţia lui Sadie Sparrow, sunt tot atât de surpinse de finalul uluitor al poveştii pe cât vor fi şi cititorii.

Sadie Sparrow soseşte în Cornwall ca să petreacă o vreme cu bunicul ei. I s-a sugerat să îşi ia o vacanţă după ce a divulgat în presă detalii ale unui caz la care lucra şi nu are de ales, ştie că altfel risca excluderea din Poliţia Metropolitană. Totul i se pare fără rost până într-o zi când dă, din întâmplare, peste o maiestuoasă casă abandonată, izolată de păduri, pe marginea unui lac. Locatarii par să o fi părăsit în mare grabă, căci prin ferestre se zăreşte o ceaşcă de ceai uitată pe o măsuţă, nişte flori uscate într-un vas şi portretul unui copil frumos, făcut de o mână sigură, pe care se desluşeşte o dată: 23 iunie 1933. Instinctul de detectiv nu o trădează, Sadie simte că în casa aceea s-a întâmplat ceva teribil şi este hotărâtă să dezlege misterul de care se simte atrasă în mod inexplicabil.

Cornwall, iunie 1933. Domeniul familiei Edevane, Loeanneth, îşi aşteaptă oaspeţii pentru petrecerea tradiţională din mijlocul verii. Alice are şaisprezece ani, o inteligenţă vie şi vrea să fie scriitoare. Apropierea balului o emoţionează mai mult ca niciodată, iar motivele nu îi lipsesc – a scris o povestire poliţistă după toate regulile artei şi se pregăteşte să-şi dezvăluie secretul: este îndrăgostită. Dar la miezul nopţii, când focurile de artificii luminează cerul întunecat, vieţile surorilor Edevane se schimbă dramatic, iar familia va părăsi Casa de lângă lac pentru totdeauna.

Accesul la eveniment este gratuit şi se face pe baza unei rezervări prelabile prin Eventbook.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook