22 decembrie 2011

Carte cu aforismele Valeriu Butulescu, publicată şi în limba slovenă

Carte cu aforismele Valeriu Butulescu, publicată şi în limba slovenăLa începutul lunii decembrie 2011, Editura „Institut za coaching” din Radece (Slovenia) a publicat volumul de aforisme „Pescene oaze” de Valeriu Butulescu.

Selectarea aforismelor şi traducerea lor în limba slovenă sunt semnate de dr. Franci Cec, scriitor. Coperta este executată de cunoscutul grafician şi scriitor Milan Bestic.

Cartea face parte dintr-o serie de lucrări literare publicate sub genericul „Leading effectively with humor” – un concept modern, care pune în evidenţă rolul important al umorului în procesul de educaţie, dar şi în ştiinţa conducerii. Este una din liniile directoare ale editurii „Institut za coaching”.

În prefaţa cărţii, Franci Cec subliniază puritatea aforismelor lui Valeriu Butulescu, catalogat drept „un aforist inteligent şi îndrăzneţ care nu acceptă un rol marginal al scriitorului în societate.”

Franci Cec crede că rolul educativ al aforismului este determinant pentru această specie. El scrie: „Autorul, prin aforismele sale educă cititorul, introducându-l într-o critică acerbă, în bogate dispute culturale şi politice, plasate inspirat, în spaţiu şi timp”. În viziunea prefaţatorului, „Valeriu Butulescu transpune în opera sa literară, în formula concisă a aforismului, problematica majoră a vieţii, creează o platformă pentru dezvoltarea acestui tip de literatură, tot mai prezentă în viaţa noastră, cu mare câştig la capitolul relevanţă socială.”

A fost o toamnă bogată în evenimente literare pentru scriitorul Valeriu Butulescu. După ce şi-a lansat cu succes volumele în limba italiană (septembrie, Torino) şi sârbă (noiembrie, Belgrad), iată-l acum publicat editorial şi în limba slovenă, cartea „Pescene oaze” apărând sub egida Bibliotecii Naţionale din Ljubljana.

Trebuie menţionat că autorul a avut şi un an bogat, ca dramaturg. Pe scene mai mari sau mai mici, în 2011 a avut nu mai puţin de opt premiere.

Şi anul care vine pare promiţător pentru scriitorul Valeriu Butulescu. Foarte curând vor vedea lumina tiparului cărţile sale de aforisme în spaniolă (ediţia doua, la Granada), greacă (la Atena) şi georgiană (la Tbilisi).

SlabAcceptabilOKBunExcelent 11 voturi
Încarc...

One thought on "Carte cu aforismele Valeriu Butulescu, publicată şi în limba slovenă"

  1. Simona Enache spune:

    Felicitări! Aştept cu nerăbdare volumele de aforisme în spaniolă, greacă şi georgiană, precum şi în alte limbi exotice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook