16 februarie 2010

Carcera

CarceraLa Editura Corint Junior a apărut romanul fantasy „Carcera” de Catherine Fisher, în traducerea realizată de Verginica Barbu-Mititelu.

Ea afară. El înăuntru. Dar ambii captivi. Imaginează-ţi Carcera!

Imaginează-ţi o închisoare atât de vastă, încât conţine celule şi coridoare, păduri, oraşe şi mări. Imaginează-ţi un prizonier lipsit de memorie, convins că vine de Afară – deşi închisoarea a fost sigilată de secole şi un singur om a reuşit să evadeze.

Imaginează-ţi – într-o societate în care timpul este interzis, menţinută într-o lume din secolul al şaptesprezecelea şi condusă de computere – o fată, Claudia, obligată să ia parte la o căsătorie aranjată, prinsă într-un complot de asasinare de care-i e groază şi pe care, totodată, şi-l doreşte.

În The Times s-a scris că „se deosebeşte de orice altceva… Dimensiunile sale imaginative şi sfârşitul uluitor fac din această carte unul dintre cele mai bune romane fantasy scrise în ultima vreme.”

Iar în Carousel că este „o poveste captivantă şi complexă a călătoriei extraordinare întreprinse de nişte personaje construite cu multă imaginaţie.”

Romanul „Carcera” a câştigat Mythopoeic Society of America’s Children’s Fiction Award şi a fost ales de ziarul britanic The Times drept Cartea pentru adolescenţi a anului 2007.

Catherine Fisher s-a născut în 1957, în Newport, Ţara Galilor, şi a absolvit universitatea cu o diplomă în literatura engleză şi cu o fascinaţie neabătută pentru mituri şi istorie. A lucrat ca profesor şi arheolog, ţinând şi cursuri de creative writing la Universitatea din Glamorgan. Poetă şi romancieră de succes, a fost laureata Cardiff International Poetry Competition în 1990.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook