11 martie 2008

Camera de hotel

Teatrul Odeon prezintă în premieră sâmbătă, 15, şi duminică, 16 martie 2008, ora 19:00, spectacolul „Camera de hotel – o trilogie”, după un scenariu de Barry Gifford, în regia lui Alexandru Dabija. Este vorba despre 3 piese, cu relaţii învăluite de mister, care se dezluşesc treptat, într-o atmosferă stranie.

Camera de hotel

Prima piesă se numeşte „Tricks” şi este apropiată de abordarea psihologică kafkiană. Doi bărbaţi încearcă să obţină de la o prostituată mai mult decât sex. Personajele sunt interpretate de Marcel Iureş (Boca), Mircea Constantinescu (Lou), Antoaneta Zaharia (Darlene) şi Mugur Arvunescu (recepţionerul).

A doua piesă, „Pană de curent”, este povestea unui cuplu în căutarea unui medic specialist, pentru a rezolva o msterioasă problemă a ei, care i-a zdruncinat sănătatea şi le-a adus multă suferinţă, fără însă a le afecta dragostea sinceră ce şi-o poartă. Replicile sunt pline de substanţă şi înţeles, amintind de stilul lui Faulkner. Cei doi sunt interpretaţi de Antoaneta Zaharia (Diane) şi Pavel Bartos (Danny), iar recepţionerul este acelaşi Mugur Arvunescu.

Ultima piesă se numeşte „Doamna Kashfi”. Un băiat îşi face de lucru, aşteptându-şi mama, care încearcă să obţină sfaturile unei ghicitoare. Deşi pare mai puţină atrăgătoare decât celelalte două episoade, există o întorsătură memorabilă. Personajele sunt interpretate de Paula Niculiţă (Charlie), Antoaneta Zaharia (mama), Liana Mărgineanu (Doamna Kashfi), Mircea Constantinescu (Domnul De Witt), Dorina Lazăr (Rose) şi Mugur Arvunescu (recepţionerul).

Scenografia este semnată de Alexandru Dabija şi Laura Paraschiv.

Camera de hotel

Barry Gifford s-a născut în Chicago, în 1946. Este poet, romancier, editor, eseist, biograf, memorialist, scenarist multi-premiat, ale cărui cărţi au fost traduse în 23 de limbi. A colaborat cu regizorul David Lynch, care i-a ecranizat romanul „Suflet sălbatic”, scris în 1984, transformându-l într-un film premiat cu Palme d’Or la Cannes. Tot David Lynch i-a comandat scrierea pieselor care formeaza trilogia „Camera de hotel”. Două dintre ele au fost şi regizate de către acesta şi difuzate în 1993 la HBO. A continuat colaborarea cu Lynch şi pentru scenariul filmului „Lost Highway”, realizat în 1997. Romanul său „Perdita Durango” a fost ecranizat în 1997 de către regizorul spaniol Alex de la Iglesia. În 2003, a scris împreună cu Matt Dillon scenariul filmului „City of Ghost”, iar pentru Francis Ford Coppola a scris scenariul filmului „Pe drum”, după Jack Kerouac.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook