18 ianuarie 2018

Călugăriţele vrăjitoare

Paradox Film revine cu o nouă producţie în cinematografele din ţară. Filmul documentar „Călugăriţele vrăjitoare” poate fi urmărit în București și în mai multe oraşe din ţară. Filmul este realizat de Marius Th. Barna, după un scenariu de Doina Ruşti. Un film ce aduce în faţa publicul imaginea epocii fanariote, o perioadă fascinantă a istoriei Ţărilor Române. Filmul documentar cuprinde interviuri extraordinare, realizate cu respondenţi din mai multe arii ştiinţifice, precum: sociologie, antropologie, psihologie. Un film realizat cu: Antoaneta Olteanu, Bogdan Popa, Vintilă Mihăilescu, Aurora Liiceanu, Eugen Negrici, Soralta Solcan. Imaginea este realizată de Sorin Gociu, iar coloana sonoră de Petru Mărgineanu.



Cu o tematică fascinantă, filmul documentar „Călugăriţele vrăjitoare” trezeşte curiozitatea cinefililor din primele minute de vizionare. Un film realizat după un caz real, petrecut la Bucureşti, în data de 15.08.1715. O regresie istorică, presărată cu poveşti despre magie şi domnitori.

Povestea o regăseşte pe Pauna Cantacuzino, o figură emblematică a acelei perioade, acuzată de trădare. Intriga poveştii începe în momentul în care Pauna Cantacuzino are o criză, în timpul slujbei religioase de Sfânta Marie. Cazul este discutat şi pus în corelaţie cu suspiciunile de trădare ce îi erau aduse ei şi soţului ei. Pentru a se disculpa, episodul este explicat prin posibilitatea vrăjirii Principesei. Pornind de la această speculaţie, destinul a trei călugăriţe este frânt. Cele trei femei sunt omorâte, iar Principesa Pauna Cantacuzino scapă fără nici o vină.

„Călugărițele vrăjitoare” (documentar/2D), distribuitor: Paradox Film; durata 86’, poate fi urmărit în următoarele puncte din ţară, conform programului:

  • 19-21 ianuarie 2018; ora 13:00 – Cinematograful “Europa” din București
  • 19, 21, 22, 24 ianuarie 2018; ora 15:00 – Cinematograful Unirea din Botoșani
  • 22-23 ianuarie 2018; ora 22:45 – Cinematograful “Florin Piersic” din Cluj-Napoca
  • 22-24 ianuarie 2018; ora14:00 – Cinematograful “Patria” din Craiova
  • 19, 21 ianuarie 2018; 14:00 – Cinematograful “Dacia” din Piatra Neamț
  • 22-25 ianuarie 2018; 14:00 – Cinematograful “Sergiu Nicolaescu” din Târgu Jiu

În Bucureşti, filmul mai poate fi vizionat şi în următoarele locaţii: Cinema Eforie, Cinema Union şi Muzeul Ţăranului Român.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook