21 octombrie 2021

Cabaret

Teatrul Odeon are plăcerea să anunțe premiera spectacolului „Cabaret” cu primele reprezentații au loc pe 23, 24 și 28 octombrie 2021, de la ora 19:00, la sala Majestic. Libretul îi aparține lui Joe Masteroff, după piesa lui John Van Druten și povestirile lui Christopher Isherwood. Distribuția este formată din Ioana Mărcoiu, Mihai Smarandache, Gabriela Popescu, Ionel Mihăilescu, Silvian Vâlcu, Antoaneta Zaharia, Eduard Trifa, Maria Alexievici, Meda Victor, Cristina Danu, Anca Florescu, Cezar Antal, Vlad Bîrzanu, Marian Lepădatu și Relu Poalelungi. Regia, coregrafia și costumele aparțin lui Răzvan Mazilu.



Muzica este compusă de John Kander, iar versurile sunt semnate de Fred Ebb.

Dansatorul, coregraful și regizorul Răzvan Mazilu, care coordonează programul „Dans la Odeon” de 20 de ani, montează pentru prima oară un musical cu trupa Teatrului Odeon.

Cu o experiență deja consolidată în acest gen de spectacol, reconfirmată și de nominalizarea la Premiul Uniter pentru „Cel mai bun spectacol” cu „Familia Addams”, Răzvan Mazilu propune spectatorilor noștri celebrul musical „Cabaret”, pe care l-a mai montat anterior la Teatrul German de Stat din Timișoara.

Bazat pe experiențele reale ale scriitorului Christopher Isherwood, care a locuit la Berlin între anii 1929-1933, musicalul spune povestea cântăreței Sally Bowles din clubul de noapte Kit Kat, plină de strălucire, dar și viciu, trăită între vis și disperare, într-un Berlin cosmopolit, oraș al plăcerilor și al decadenței.

Răzvan Mazilu spune:

Am imaginat Clubul Kit Kat, cabaretul din „Cabaret”, ca un mare bal mascat decadent, condus de un Maestru de Ceremonii – Cerber la poarta unui Infern seducător (departe de imaginea consacrată de Joel Grey în filmul lui Fosse, MC-ul meu e mai degrabă o brută punk ce ascunde în el, revoltat și cinic, toată sensibilitatea lumii).

Femei fatale și drag-queens, clovni și Josephine Baker, toți își au locul în acest bâlci aiuritor. (…)

Uneori văd lumea, umanitatea ca pe o mare petrecere în care oamenii râd, cântă și dansează exorcizându-și grijile, o petrecere organizată, simțită, trăită în ciuda durerii, a tristeții, a condiției noastre tragice, a absurdului existențial. În ciuda unui mare Rău ce poate lua chipul unui război mondial sau a unui altfel de război, o pandemie.

Dedic acest spectacol memoriei actriței Oana Ștefănescu.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook