14 octombrie 2021

Boyz

Starul pop britanic, Jesy Nelson, își ia avânt și lansează în stil grandios primul single solo, intitulat „Boyz”. Întoarcerea lui Jesy în lumina reflectoarelor a fost mult așteptată de către fanii artistei, încă de când aceasta a anunțat la sfârșitul anului 2020 că părăsește trupa de fete, câștigătoare a premiilor Brit Awards, Little Mix.



În timp ce Jesy este conștientă că mulți s-ar fi așteptat ca primul ei single solo să fie o baladă – ceva care să ofere un teaser către noua direcție și care să o ajute să câștige suportul celor care „dau moda”, aceasta nu pierde deloc timpul cu subtilități. Apelând la atitudinea francă și autentică a muzicii hip-hop și R&B din anii ’90, pe care Jesy o asculta în copilărie și adolescență, aceasta transpune piesa din 2001 a lui P. Diddy, „Bad Boy 4 Life”, într-o reflecție asupra bărbaților, perfect completată de partea rap a megastarului, care a mai colaborat cu Jesy în trecut, Nicki Minaj. Cea din urmă a descries această colaborare drept reuniunea dintre „the UK baddie and the Barbie!”

O declarație clară a direcției carierei solo, „Boyz” o surprinde pe Jesy luând controlul asupra propriei povești: conceptualizată și co-scrisă de Nelson în urma unei despărțiri dureroase, piesa vine însoțită și de un videoclip reimaginat al piesei icon de la P. Diddy, co-regizat de Jesy și Harry James. Ideea acestui sample i-a venit lui Jesy în timp ce suferea în urma unei despărțiri și reflecta asupra bărbaților de care este atrasă:

De ce îmi plac băieții răi, ce este în neregulă cu mine? De ce sunt atrasă de oricine pare obraznic? Așa că am dat un mesaj duo-ului de producători Loose Change și am fost ceva de genul: o să credeți că sunt nebună, dar chiar vreau să scriu o piesă despre motivul pentru care majoritatea femeilor sunt atrase de băieții răi și vreau șă folosesc acea piesă de la P Diddy și ei mi-au spus: „hai să o facem”.

Fanii lui Jesy s-au pregătit cu atenție pentru această colaborare – chiar și prin reascultarea piesei originale, și speculând despre maniera în care Jesy și Nicki au abordat piesa. Este un set-up ideal pentru lansarea lui Jesy ca artist solo, în timp ce aceasta se pregătește pentru cariera pe care și-a dorit-o întotdeauna.

Jesy Nelson declară:

Vreau doar să fiu eu și să fiu autentică. Vreau ca fanii mei să audă că poveștile sunt ale mele, pentru că așa este. Nu a venit nimeni să-mi spună despre ce să scriu. Aceasta este muzica pe care am vrut dintotdeauna să o creez.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook