7 noiembrie 2014

BOX FM

Piesa de teatru „BOX FM”, scrisă și regizată de Radu Iacoban, cu actorul Cătălin Babliuc, are premiera duminică, 9 noiembrie 2014, de la ora 19:00, la Godot Cafe-Teatru (str. Blănari nr. 14).

BOX FM

În „BOX FM”, actorul Cătălin Babliuc joacă rolul lui David, un DJ de radio neconvenţional. “Un prieten al umorului, un inamic al prostiei şi un degustător rafinat de muzică. Bună.” – așa îl descrie pe David, personajul principal, autorul textului, Radu Iacoban.

De-a lungul piesei – care prezintă una din emisiunile radio ale lui David – veţi recunoaşte vocile actorilor Ana Ularu, Conrad Mericoffer, Andrei Runcanu şi Sorin Dobrin, sub forma unor intervenţii telefonice din partea ascultătorilor emisiunii.

Pe Cătălin Babliuc l-ați mai putut vedea recent pe scenele teatrelor independente din București în piese precum „Natural Born Fuckers”, inspirat de Woody Allen, în lui regia Eugen Gyemant, „Peretele” (Teatrul Metropolis) sau „Două liniuțe” (Godot Cafe-Teatru), ambele în regia Liei Bugnar. În prezent, joacă în piesa „Omul cel bun din Seciuan” (Teatrul Bulandra), în regia lui Andrei Șerban. A mai avut roluri în filme precum „Portretul luptătorului la tinerețe” (2010), „One in a chamber” (2012), „Sex Traffic” (2004, film câștigător al Premiului BAFTA). Cătălin Babliuc face parte din echipa Sector 7.

Scenaristul și regizorul piesei, Radu Iacoban, spune despre cel mai recent text al său: „BOX FM e un pariu realizat între mine ca actor – şi, mai nou, modest dramaturg – şi un actor energetic şi, cel mai important, bun coleg şi prieten. Îl cunosc pe Cătălin de 14 ani. Am făcut foamea împreună, am jucat spectacole bune împreună şi acum am considerat că e cel mai bun moment să lucrăm la această comedie.”

Actorul, scenaristul şi regizorul Radu Iacoban spune că ideea scenariului pentru „BOX FM” le-a venit în timp ce stăteau împreună de vorbă la o bere. “Noi doi ne știm de vreo 14 ani, încă din 2000. Am făcut anul 1 împreună la Cluj, am stat împreună în același cămin. Apoi ne-am transferat amândoi la București,” îşi aminteşte Radu. “Textul BOX FM a fost scris special pentru el. Ştiam deja că are foarte mult umor, e un bun stand up-er şi că are o voce excelentă. Aşa că m-am gândit să-l pun într-un context potrivit lui: DJ la radio. L-am scris cam în trei săptămâni și apoi vreo două săptămâni l-am mai bibilit pe la repetițiile cu Cătălin.”

Anul trecut, Cătălin Babliuc a luat premiul pentru Cel mai bun actor în cadrul Festivalul Național de Teatru Independent. Premiul din partea Casei Artelor a venit împreună cu propunerea ca, la ediţia următoare, din 2014, Cătălin să joace într-un spectacol nou, original. Aşa a apărut „BOX FM”.

“Radu a scris textul acesta pentru mine, deci pot să spun că David sunt eu, în mare parte,” râde Cătălin. “DJ-ul David e un om amuzant, inteligent, curios, timid. Genul de persoană cu care poţi sta liniştit la palavre. Dacă eşti un om ok.”

Cătălin Babliuc nu a făcut niciodată radio, deşi spune că i-ar fi făcut mare plăcere. În schimb, de vreo patru ani dublează voci pentru desene animate, aşa că nu e total rupt de lumea cutiilor izolate fonic şi a microfoanelor.

Cătălin Babliuc are 31 de ani şi a absolvit Facultatea de Teatru – secţia Actorie UNATC, Clasa Prof. Univ. Dr. Gelu Colceag, promoţia 2005. A jucat pe majoritatea scenelor din Bucureşti: Casandra, Bulandra, Teatrul de Comedie, Teatrul Mic, Teatrul Luni, Teatrul foarte mic, Arcub, Teatrul de pe Lipscani, Metropolis etc.

Radu Iacoban a absolvit UNATC în 2005, secția Arta actorului. Angajat la Teatrul Mic, este o prezenţă constantă atât în teatrul de stat, cât şi în producții underground. În film, a colaborat, printre alţii, cu Sharon Stone şi Andy Garcia în „What about Love?”, a jucat în „Zero Theorem” al lui Terry Gilliam şi a deţinut unul dintre rolurile principale în „Amintiri din epoca de aur”, segmentul „Vănzatorii de aer”, în regia lui Cristian Mungiu.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook