24 mai 2011

Bookfest 2011

Bookfest, proiect cultural organizat de Asociaţia Editorilor din România (A.E.R.) şi co-finanţat de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, se desfăşară între 25 şi 29 mai 2011 în pavilioanele C2 (14), C1 (15), C4 (16), C5 (17) şi C6 (C18) ale Complexului Expoziţional ROMEXPO din Bucureşti. Intrarea este liberă în fiecare dintre cele cinci zile, între 10:00 şi 22:00.

Bookfest“ este considerat unul dintre cele mai importante evenimente ale spaţiului cultural românesc, locul de întâlnire pentru experţii domeniului editorial: editori, librari, bibliotecari, ilustratori, tipografi, agenţi literari. Vizitatorilor li se oferă numeroase cărţi noi, lansate în prezenţa autorilor, care vor deschide – pentru câteva momente – poarta către lumea interioară a creatorului de „cuvinte potrivite”.

Ce experienţă artistică poate fi mai specială decât muzica bună ascultată într-o lume a căţilor? Ungaria, ţara-invitat de onoare, oferă vizitatorilor Salonului de carte două concerte, susţinute de:

  • Formaţia de muzică veche Codex, care va interpreta Codex Cajoni – muzică europeană cultă din secolele XV-XIX cu ajutorul instrumentelor specifice epocii.
  • Duo de percuţie şi ţambal Bágyi Balázs & P. Szabó Dániel, care vor avea în repertoriu prelucrări de muzică tradiţională central- şi est-europeană (în special maghiară şi română), cu elemente de jazz şi de muzică liberă.

A.E.R. va dărui, la rândul său, publicului o serie de concerte ale unor artişti consacraţi: Mircea Tiberian, Mike Godoroja & the Blue Spirits, TAXI, Poesis, dar va încuraja şi performanţele artistice ale unor mai tineri muzicieni de jazz din trupa Three for Helen.

ArCuB, Centrul de proiecte culturale al Primăriei Municipiului Bucureşti şi Partener Principal al Organizatorului, va aduce pe scena Bookfest un recital de dans susţinut de Răzvan Mazilu împreună cu Monica Petrică şi spectacolul de teatru „Cerere în căsătorie” de A.P.Cehov.

Teatrul Masca, condus cu profesionalism de actorul Mihai Mălaimare va susţine o serie de spectacole pe scenele Bookfest: „Gardienii se întorc”, „Ex libris”, „Prostia omenească”, „Muzeul viu – statui vivante”.

Echipa organizatoare a Salonului internaţional al cărţii Bookfest propune copiilor un spațiu destinat lecturii, jocului, educației și creativității, intitulat “Clubul șoriceilor de bibliotecă”, unde micuții se vor afla în lumea lor. Astfel, sunt pregătite în fiecare zi câte două ateliere de creaţie: „De la hârtie la carte” şi „Tablouri florale – ecoart&greenarts”, precum si minicursuri pe tema protecţiei mediului.

Între orele 10:00-20:00, la „Clubul șoriceilor” se vor desfășura ateliere de lectură, jocuri, demonstrații practice, momente artistice, alte activități îndrumate de artiști, bibliotecari, specialiști în educație, voluntari și oameni de afaceri, cu toții animați de dorința de a contribui la apropierea de cultură a copiilor, de la cele mai fragede vârste.

Sub coordonarea Secției Naționale IBBY (Consiliul Internațional al Cărții petru Copii și Tineret), vor organiza ateliere și spectacole: Biblioteca Metropolitană București, editurile Teora, Softwin și Silvius, firmele Picus și Fun Science.

Contribuții substanțiale vor avea și ONG-uri ca Fundația pentru Democratizarea Societății Civile, Asociația „Telefonul copilului”, Federația Internațională a Comunităților Educative, Asociația Victimelor Accidentelor de Circulație, “Cercetașii României”, Centrul pentru copii și părinți “Iulia Pantazi” etc.

Micuții cititori și creatori se vor întâlni cu scriitoarele Alina Miron, Anastasia Popa și Passionaria Stoicescu, vor învăța să deseneze, să picteze și să confecționeze diverse obiecte în cercurile conduse de Valentin Tănase, Alexandra Baciu, Diana Rotaru, Alexandra Mihai, vor viziona spectacolele Teatrului de păpuși „Licurici” și vor primi lecții de educație rutieră și de cercetășie.

Cei mai merituoși vor fi premiați și vor primi mult râvnita insignă de „Șoricel de bibliotecă”. Clubul își deschide porțile timp de cinci zile, pe toată durata Bookfest, în Pavilionul C5, manifestarea constituind și o avanpremieră a sărbătoririi, la 1 iunie, a Zilei Internaționale a Copilului..

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook