4 ianuarie 2010

Bilanţul anului 2009

La început de an nou, este o tradiţie analiza anului ce tocmai a trecut. Şi la Citatepedia ne uităm pe cifre, care sunt îmbucurătoare.

Aşadar, în 2009, baza de date de pe Citatepedia.ro a crescut cu 24000 de citate, cu 60% mai mult faţă de ce exista anterior şi cu un ritm de creştere aproape dublu faţă de anul 2008. Sunt de remarcat, în primul rând, contribuţiile excelente realizate de Simona Enache şi Gheorghe Culicovschi, dar şi de mulţi dintre masteranzii de la Masteratul pentru Traducerea Textului Literar Contemporan din cadrul Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine a Universităţii din Bucureşti, care au tradus material din limba engleză. Colaborarea cu masteranzii s-a concretizat şi pe alte planuri, cum sunt subtitrarea de trailere şi scurtmetraje (care se află printre noutăţile anului 2009) şi realizarea de corespondenţe între citatele de pe Citatepedia.ro şi Citatepedia.com. Pe lângă aceste două site-uri, proiectul s-a extins în 2009 cu Citatepedia.net, destinat citatelor în alte limbi. Astfel, per total, proiectul a depăşit 100.000 de citate.

Îmbucurătoare este şi creşterea interesului publicului, care confirmă evoluţia. Ritmul de creştere a numărului de vizitatori s-a menţinut la aproximativ 50%/an, depăşindu-se 150.000 de vizitatori/unici pe lună în noiembrie 2009. Această creştere a consolidat poziţia printre cele mai accesate site-uri culturale româneşti.

Desigur, nici vorbă să ne oprim la acest nivel. Facilităţi noi sunt în pregătire. Ca de obicei, puteţi veni cu sugestii. Vom face un site din ce în ce mai interesant!

SlabAcceptabilOKBunExcelent 6 voturi
Încarc...

2 thoughts on "Bilanţul anului 2009"

  1. Simona Enache spune:

    Lucian,

    Îţi mulţumesc mult pentru apreciere.
    Sper să avem o colaborare fructuoasă
    şi în Noul An ce a venit.

    Numai bine!

  2. Lucian Velea spune:

    Şi eu îţi mulţumesc, în numele tuturor celor care se bucură de ceea ce faci. :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook