1 decembrie 2021

Arcul de Triumf, bornă a isoriei (1941-2021)

Pentru a aniversa 80 de ani de la prima paradă militară, Romfilatelia, introduce în circulație, la data de 1 decembrie 2021, emisiunea de mărci poștale „Arcul de Triumf, bornă a isoriei (1941-2021)”, spre cinstirea eroilor căzuți în luptele pentru eliberarea Basarabiei și Bucovinei de Nord. Emisiunea de mărci poștale este disponibilă începând de miercuri, 1 decembrie 2021.



1 Decembrie reprezintă idealul nostru, ca națiune, de a fi liberi și uniți într-o Românie prosperă. Ziua Națională a României este o zi în care cu toții, oriunde ne-am afla, ne sărbătorim patria, și în care ne amintim de 1918, când românii au trăit emoția Reîntregirii.

Emisiunea aniversară, alcătuită dintr-o marcă poștală cu valoarea nominală de 10 lei și un plic „prima zi”, ilustrează sugestiv parada militară din 1941 (marca poștală) și o paradă militară actuală de 1 Decembrie (plicul „prima zi”).

Detaliul de arhitectură a Arcului de Triumf simbolizând Victoria și vignetele care reproduc efigiile Reginei Maria și Regelui Ferdinand I rezumă armonios ideea și semnificația evenimentului dedicat cinstirii eroilor și Regilor „Întregitori” ai României Mari.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook