1 septembrie 2014

Aproape oameni

Imaginați-vă un viitor nu foarte îndepărtat, în care polițiștii și androizii sunt parteneri în lupta împotriva criminalității. Avându-i în distribuție pe Karl Urban, Michael Ealy, Minka Kelly, Mackenzie Crook, Michael Irby şi Lili Taylor, serialul „Aproape oameni” („Almost Human”) debutează, în premieră la Universal Channel, cu două episoade difuzate marți, 2 septembrie 2014, de la ora 22:00. În fiecare marți sunt difuzate câte două episoade, începând cu ora 22:00.



„Aproape oameni” este o poveste poliţistă plină de acţiune, plasată în viitorul apropiat, în care poliţiştii fac echipă cu androizi umanoizi extrem de evoluaţi, şi este opera producătorului J.J. Abrams şi a creatorului/producătorului executiv J.H. Wyman.

În „Aproape oameni”, un poliţist rănit face echipă cu un android sintetic la mâna a doua, pentru a lupta împotriva nedreptăţilor urbane, într-o lume înfricoşător de evoluată. O conspiraţie criminală ameninţă să le distrugă lumea, iar cei doi trebuie să găsească puterea în umanitatea care îi uneşte. Detectivul John Kennex (interpretat de Karl Urban) a supravieţuit unuia dintre cele mai catastrofale atacuri din istorie împotriva departamentului de poliţie. După ce s-a trezit dintr-o comă de 17 ani, nu-şi mai aminteşte mare lucru – doar că partenerul i-a fost ucis, că a pierdut un picior şi că acum are în loc o proteză sintetică sofisticată.

John are depresie, atrofie mentală, un început de sindrom obsesivo-compulsiv, stres post-traumatic şi îşi respinge proteza sintetică. Dar la insistenţele Căpitanului Sandra Maldonado (interpretată de Lili Taylor), cu care este prieten de multă vreme, revine la muncă. Conform legii, fiecare poliţist trebuie să facă echipă cu un robot sintetic. Şi în ciuda aversiunii sale intense vizavi de androizi, lui John îi este repartizat un MX-43 gata de luptă. Dar acesta pune capăt repede parteneriatului, după ce androidul descoperă informaţii incriminatoare despre el. Aşa că technicianul Rudy Lom (interpretat de Mackenzie Crook) i-l prezintă pe Dorian (interpretat de Michael Ealy), un android dintr-o serie retrasă de pe piaţă, care are – în mod neaşteptat – reacţii emoţionale similar umane. Şi chiar dacă aceste reacţii sunt considerate defecte, acestea îl fac pe John să relaţioneze mai uşor cu Dorian. În fond, John este şi el acum parţial android, iar Dorian este parţial om. Astfel, cei doi sunt conectaţi şi încep să se înţeleagă reciproc. În timp ce încearcă să se obişnuiască să lucreze alături de noul său partener, John trebuie să se înţeleagă şi cu noii săi colegi, printre care se numără Detectivul Valerie Stahl (interpretată de Minka Kelly), un analist în inteligenţa umană, şi neîncrezătorul Detectiv Richard Paul (interpretat de Michael Irby), care nu-l primeşte înapoi pe John cu braţele deschise.

Serialul „Aproape oameni” urmăreşte misiunile celor doi, care luptă împotriva criminalilor în acest peisaj futurist, dezvăluind treptat mai multe detalii despre misterele din jurul atacului căruia i-a căzut victimă John şi despre mitologia acestei noi lumi.

Distribuţia

Karl Urban (care îl interpretează pe Detectivul John Kennex) a jucat recent din nou rolul Dr. Leonard „Bones’ McCoy” în blockbuster-ul „Star Trek: În întuneric” (2013), produs şi regizat de producătorul executiv al serialului „Aproape oameni”, J.J. Abrams.

Născut şi crescut în Wellington, Noua Zealandă, Karl Urban a jucat în producţii locale de teatru şi TV, înainte de a juca în primul lui film, „Heaven”. A primit două nominalizări la New Zealand Film Awards pentru „cel mai bun actor principal”, graţie rolurilor din următoarele lui două filme: „Prin satelit” şi „The Price of Milk”. Regizorul laureat cu Oscar® Peter Jackson l-a descoperit pe Urban în comedia romantică „The Price of Milk” şi l-a distribuit în primul lui blockbuster hollywoodian, „Stăpânul inelelor: Frăţia inelului”. Urban l-a jucat pe Eomer, prinţul exilat loial lui Rohan, şi a reluat rolul în „Stăpânul inelelor: Cele două turnuri” şi „Stăpânul inelelor: Întoarcerea regelui” – film care a câştigat 11 Premii Oscar® şi i-a adus lui Urban al doilea lui premiu Screen Actors Guild. Karl Urban a jucat alături de Matt Damon în filmul cu succes la public şi la critici „Supremaţia lui Bourne”. Urban a mai jucat în „Riddick – Bătălia începe”, „Doom”, „Priest: Răzbunătorul” şi în filmul lui J.J. Abrams, „Star Trek: Un nou început”. Cele mai recente roluri ale sale sunt cele din „The Loft” (cu Eric Stonestreet, James Marsden şi Wentworth Miller) şi „Riddick” (cu Vin Diesel) – mult-aşteptatul film cu numărul trei seria „Pitch Black”.

Michael Ealy (care îl interpretează pe Dorian) s-a lansat cu rolurile din „Frizeria” şi „Frizeria 2” şi a urcat în rândurile tinerilor actori hollywoodieni. Recent a jucat în serialul TV „Parteneri cu bucluc”. Anul acesta, a jucat în „Nebunie în Las Vegas” şi în remake-ul la „Spune-mi ce-ai făcut azi-noapte!”.

În 2012, Michael Ealy a jucat alături de Kate Beckinsale în „Lumea de dincolo: Trezirea la viaţă” şi alături de Taraji P. Henson în hit-ul de box-office „Poartă-te ca o doamnă, gândeşte ca un bărbat” – bazat pe romanul de succes al lui Steve Harvey. A mai jucat şi în filmul lui Tyler Perry „For Colored Girls”, care i-a adus un premiu de actor secundar de la African-American Film Critics Association (AAFCA).

La TV, Ealy a obţinut o nominalizare la Globul de Aur pentru rolul principal din miniseria „Celula teroristă”. Are şi o nominalizare la Premiile NAACP Image, pentru rolul principal din „Ochii lor îl urmăreau pe Dumnezeu!”, în care a fost coleg cu Halle Berry. În 2010 şi 2011, Ealy a apărut în mai multe episoade din aclamatele seriale „Soţia perfectă” şi „Californication”.

Minka Kelly (care o interpretează pe Valerie Stahl) se remarcă cu roluri puternice şi o graţie naturală pe micul şi marele ecran. A jucat recent rolul lui Jackie Kennedy în filmul lui Lee Daniels, „Majordomul”, şi în filmul „The World Made Straight” (alături de Haley Joel Osment şi Noah Wyle).

Minka Kelly e celebră graţie rolului majoretei Lyla Garrity din aclamatul serial TV dramatic „Friday Night Lights”. A mai jucat şi în „Numai tată să nu fii!”, alături de Peter Krause şi Lauren Graham. Pe marele ecran, Minka Kelly a apărut în filme ca „Nevastă de împrumut”, „500 de zile cu Summer”, „Colega de cameră” şi „The Kingdom”.

Mackenzie Crook (care îl interpretează pe Rudy Lom) e un actor versatil, cu o mulţime de roluri teatrale şi de film la activ. După rolul de neuitat al lui Gareth din celebrul serial britanic „The Office”, şi-a demonstrat recent talentul cu apariţia în serialul britanic „Accused”. A mai apărut în franciza „Piraţii din Caraibe” şi a lucrat cu Steven Spielberg la „Aventurile lui Tintin: Secretul licornului”.

Are nominalizări la Premiile Olivier şi Tony graţie rolului din piesa „Jerusalem” (pe West End şi Broadway). În 2011, a publicat prima lui carte, una pentru copii („The Windvale Sprites”), care a fost nominalizată la Waterstone’s Children’s Book Prize. În 2012, Crook a jucat în aclamata piesă „The Recruiting Officer”, la London’s Donmar Warehouse, și a filmat pelicula „Therese Raquin”, regizată de Charlie Stratton. A putut fi văzut în sezonul trei din „Urzeala tronurilor” şi în filmul „One Chance”, regizat de David Frankel.

Michael Irby (care îl interpretează pe Detectivul Richard Paul) a urmat cursurile American Academy of Dramatic Arts din New York. Aici şi-a descoperit pasiunea pentru poezie, care l-a făcut să onţină rolul lui Reinaldo Povod în filmul „Piñero – Un poet pierdut”, cu Benjamin Bratt. E cunoscut şi pentru rolurile din „Flight Plan” şi „Motivat să ucidă”. E celebru pentru rolul lui Charles Grey din serialul „The Unit”.

Lili Taylor (în rolul Căpitanului Sandra Maldonado) este o actriţă de succes, cu o carieră impresionantă în teatru, TV şi film. Născută în Glencoe, Illinois, Lili Taylor a debutat în filmul „Mystic Pizza” şi a jucat apoi în serialul SF devenit clasic „Dosarele X” (care i-a adus o nominalizare la Emmy®). Are o a doua nominalizare la Emmy® pentru rolul din aclamatul serial „Sub pământ S.R.L.”. Recent, Lili Taylor a apărut în serialul „Hemlock Grove”.

Lili Taylor a debutat pe Broadway în piesa lui Anton Cehov „Trei surori” (pusă în scenă de Scott Elliott). A debutat ca regizor teatral cu piesa lui Steven Dietz „Halcyon Days”, pusă în scenă de propria ei companie teatrală, Machine Full. A mai jucat în piesele „The Dead Eye Boy” (care i-a adus o nominalizare la Premiul Drama Desk) şi „Aunt Dan & Lemon” (pusă în scenă de New Group, în 2004, care i-a adus un Premiu Obie şi un Premiu Drama League).

Lili Taylor a jucat recent în „Trăind printre demoni” (cu Vera Farmiga şi Patrick Wilson, de James Wan), în „Legături de sânge” (cu Clive Owen şi Ethan Hawke, de Guillaume Canet) şi în „Curierul” (de Hany Abu-Assad, cu Mickey Rourke şi Jeffrey Dean Morgan).

Producţia

J.J. Abrams (Producător executiv) e fondatorul şi preşedintele Bad Robot Productions, companie pe care o conduce alături de partenerul său, Bryan Burk. Formată în 2001, Bad Robot a produs filme şi seriale TV, ca „Monstruos”, seria „Star Trek”, „Matinal cu scandal”, „Super 8”, „Misiune: Imposibilă – Ghost Protocol”, „Alias”, „Lost: Naufragiaţii”, „Fringe”, „Person of Interest” şi „Revolution”.

Născut la New York şi crescut la Los Angeles, Abrams a mers la Colegiul Sarah Lawrence. În anii care au urmat, a scris sau colaborat la scenariul unor filme ca „Viaţa lui Henry”, „Pururea tânăr”, „Armageddon – Sfârşitul lumii?” şi „Glumă mortală”.

În 1998, Abrams a colaborat la crearea primului său serial TV, „Felicity”, alături de colegul şi prietenul Matt Reeves. Abrams a mai creat şi a produs „Alias” pentru ABC, şi e co-creatorul (alături de Damon Lindelof) şi producătorul executiv al serialului „Lost: Naufragiaţii”. Abrams e co-creatorul serialului „Fringe” (alături de Roberto Orci şi Alex Kurtzman) şi a fost producător executiv al acestui serial timp de cinci sezoane.

În 2005, Abrams a primit un Emmy® pentru regia episodului-pilot al serialului „Lost: Naufragiaţii” şi un premiu pentru regia întregului serial. Mai are nominalizări la Emmy® pentru episoadele-pilot de la „Alias” şi „Lost: Naufragiaţii”. În plus, Abrams a compus coloana sonoră pentru „Alias”, „Fringe”, „Lost: Naufragiaţii”, „Person of Interest” şi „Revolution” şi a scris cântecul de pe coloana sonoră a serialului „Felicity”.

În 2006, Abrams a regizat primul lui film, „Misiune: Imposibilă III”. Al doilea lui film ca regizor a fost „Star Trek: Un nou început”, lansat în mai 2009. Thriller-ul său din 2011, „Super 8” (scris şi regizat de Abrams şi produs de Abrams, Burk şi Steven Spielberg), a fost unul dintre cele mai mari hituri ale acelei veri. Cel mai nou film al acestuia, „Star Trek: În întuneric”, a fost lansat în mai 2013. Abrams lucrează acum la următorul film din seria „Războiul stelelor”.

J.H. Wyman (Creator/Producător executiv) e celebru pentru rolul de producător executiv al serialului FOX „Fringe”. Wyman a mai scris şi produc filmul „Mexicanul”, cu Brad Pitt şi Julia Roberts. De atunci, a mai creat câteva seriale TV – printre care „Keen Eddie”, cu Mark Valley şi Sienna Miller.

Bryan Burk (Producător executiv) şi-a început cariera alături de producătorii Brad Weston (la Columbia Pictures), Ned Tanen (la Sony Pictures) şi John Davis (la Fox). În 1995, Burk s-a alăturat companiei Gerber Pictures, unde a colaborat la filmul TV nominalizat la Emmy® „James Dean”, cu James Franco.

În 2001, Burk a lucrat cu J.J. Abrams la serialul „Alias” (laureat cu Emmy®), unde a fost co-producător. Tot atunci, Burk şi Abrams au format Bad Robot Productions, la Touchstone Television (acum compania aprţine Warner Bros. Television), în cadrul căreia au produc numeroase seriale apreciate de critici, printre care „Lost: Naufragiaţii” (laureat cu Globul de Aur® şi Premiul Emmy®), „Fringe” (difuzat în SUA pe FOX), „Person of Interest” (de pe CBS) şi „Revolution” (de pe NBC).

Burk şi Abrams şi-au continuat parteneriatul şi pe marele ecran, producând „Monstruos”, „Star Trek: Un nou început” şi „Matinal cu scandal”, dar şi „Super 8” (alături de Steven Spielberg) şi „Misiune: Imposibilă – Ghost Protocol” (cu Tom Cruise). Au lansat recent „Star Trek: În întuneric”, produs alături de Damon Lindelof, Alex Kurtzman şi Roberto Orci, iar acum Burk şi Abrams se ocupă de viitorul film din franciza „Războiul stelelor”.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook