7 aprilie 2011

Aproape legal

Pe 10 aprilie 2011 are loc premiera în România a filmului serial „Aproape legal” („Fairly Legal”), prima co-producţie dintre Universal Networks International şi USA Networks Serialul va fi difuzat în fiecare duminică, de la 22:00, pe Universal Channel.



Kate Reed (interpretată de Sarah Shahi) este un avocat al apărării la firma renumită din San Francisco a familiei sale, Reed & Reed. Dezamăgită din cauza rigidităţii sistemului legal, este ferm convinsă că justiţia poate fi făcută şi în afara curţii de judecată şi se îndreaptă spre o nouă carieră, cea de mediator. Datorită abilităţii sale de a înţelege natura umană, cunoştinţelor juridice aprofundate şi unui simţ al umorului desăvârşit, Kate este talentată când vine vorba de rezolvarea disputelor. Cu o excepţie, se pare, când vine vorba de conflictele din propria ei viaţă.

De la moartea subită a tatălui ei, relaţia lui Kate cu noua sa şefă – mamă vitregă – Lauren (interpretată de Virginia Williams) s-a complicat considerabil, iar situaţia cu viitorul ei fost soţ, Justin (interpretat de Michael Trucco), un procuror din San Francisco, nu este mai limpede. Cu ajutorul asistentului ei credincios, Leonardo (interpretat de Baron Vaughn), Kate face tot posibilul să se concentreze asupra carierei şi să ignore propriile probleme. Dar cu noi provocări personale şi cazuri dificile şi neconvenţionale pe mână, abilităţile acestui mediator conştiincios urmează să fie testate.

După cum scrie LA Times, „Fairly Legal oferă o imagine proaspătă asupra serialelor despre sistemul legal… o dramedie energică şi încântătoare.”

Personajele

Kate Reed (interpretată de Sarah Shahi) este un avocat al apărării care, dezamăgită din cauza rigidităţii sistemului legal, renunţă la practicarea legii pentru a obţine dreptatea dintr-o altă perspectivă: cea de mediator.

Deşi pasionată, înţeleaptă şi talentată în meseria sa, abilităţile lui Kate de a rezolva conflictele nu se aplică şi în viaţa sa personală, aceasta “ciocnindu-se” frecvent cu Lauren, tânăra sa mamă vitregă şi noua şefă de la Reed & Reed, firma familiei fondată de tatăl lui Kate, recent decedat – precum şi cu nu-încă-fostul-soţ al său, Justin, un procuror adjunct.

Dar nimic nu se compară cu preţul justiţiei, şi, indiferent ce spune Lauren, Justin sau litera legii, Kate va face tot ce îi stă în putere pentru dreptate.

Leonardo Prince (interpretat de Baron Vaughn), ingeniosul asistent al lui Kate, este calm şi, datorită relaţiilor sale numeroase şi variate – şi a abilităţii de a ştii de ce are Kate nevoie înainte ca aceasta să realizeze – de nepreţuit. Deşi dedicat şefei sale justiţiare şi susţinător al acesteia câteodată prin metode neconvenţionale, Leo nu este devotat cariei sau sistemului legal; acesta doar îşi ocupă timpul şi încasează cecuri pentru Reed & Reed în timp ce lucrează la adevărata sa pasiune: un roman ilustrat gen Santinela.

Justin Patrick (interpretat de Michael Trucco), un Procuror Adjunct în San Francisco, vede lumea – şi legea – în alb şi negru. Încrederea sa oarbă în sistemul legal este o perspectivă complet opusă faţă de cea a aproape-fostei-sale-soţii Kate, un conflict ce generază dispute filozofice frecvente între cei doi.

Dar în ciuda diferenţelor lor de abordare, Kate şi Justin doresc amândoi să facă bine, iar chimia dintre ei este încă sesizabilă. Nu este de mirare că cei doi câteodată încearcă să-şi rezolve diferenţele în dormitor.

Lauren Reed (interpretată de Virginia Williams) este inteligentă, meticuloasă şi afaceristă. A suportat câteva decenii de întâlniri înainte de a-şi găsi perechea ideală în Teddy Reed, tatăl răposat al lui Kate. Moartea lui subită – şi promovarea sa ulterioară în postul de manager al firmei Reed & Reed – au adus-o în postura de a-şi supraveghea fiica vitregă de aceeaşi vârstă, cu un comportament sfidător, şi de a ţine firma la suprafaţă, toate acestea în timp ce-şi plânge pierderea iubirii sale. Capabilă, dar fără experienţă, Lauren este câteodată depăşită de situaţie, dar sub nicio formă nu va lăsa firma Reed & Reed să se scufunde fără luptă.

Actorii

Sarah Shahi (care interpretează rolul lui Kate Reed) a avut roluri recente în “East Fifth Bliss” alături de Lucy Liu şi Michael C. Hall, şi “Shades of Ray,” produs de Jake Kasdan. În “Shades,” aceasta joacă rolul profesoareI îndrăzneţe de origine indiană ce îl inspiră pe americanul Ray (interpretat de Zachary Levi), care se luptă cu identitatea sa multiculturală, să rişte când vine vorba de dragoste.

Sarah Shahi a jucat alături de Tony Shalhoub în producţia din 2007 “American East,” despre arabii-americani după evenimetele din 9/11, Los Angeles. Filmul explorează concepţiile greşite despre arabi şi cultura islamică şi a fost în selecţia oficială la Festivalele Internaţionale de Film de la Dubai, Cairo, Hamptons şi Milan.

Fanii serialului NBC “Life” şi-o amintesc pe Sarah Shahi în rolul lui Dani Reese, o poliţistă LAPD într-o interpretare alături de nominalizatul la Globul de Aur Damian Lewis. În 2008, “Life” a câştigat un premiu AFI pentru Programul de Televiziune al Anului.

Printre alte roluri memorabile ale lui Sarah Shahi se numeră Carmen, spirituală, dar totuşi raţională, DJ-ul latin prinsă în diferite triunghiuri amoroase în două sezoane din drama “The L Word,” interpretarea sa din producţia HBO “The Sopranos” alături James Gandolfini şi apariţii în seriale renumite precum “Dawson’s Creek,” “Frasier” şi “Alias.” Alte merite includ “Old School,” “For Your Consideration” şi “Rush Hour 3”.

Michael Trucco (care interpretează rolul lui Justin Patrick) s-a născut şi a crescut în San Mateo, California. A absolvit Artele Teatrale şi a lucrat în San Francisco Bay Area pentru o perioadă de timp, până când dorinţa de a obţine roluri importante l-a dus la Los Angeles. Michael Trucco a apărut în şase piese în următorii doi ani, însă apariţia sa din “A Few Good Men” a atras atenţia unui manager talentat şi astfel şi-a începust ascensiunea în lumea filmului şi a televiziunii.

Michael Trucco este cunoscut pentru portretizarea lui Samuel Anders în trei sezoane din “Battlestar Galactica”. Cel mai recent a interpretat rolul detectivului Tom Demming în serialul “Castle”. Rolul extraordinar al lui Josh Hunter din “Beverly Hills, 90210” i-a adus lui Trucco recunoaşterea pe care şi-a dorit-o. Apoi au urmat două sezoane din “Pensacola: Wings of Gold”, în care a interpretat rolul locotenentului Tucker “Spoon” Henry cu James Brolin. Trucco a apărut în numeroase seriale printre care “One Tree Hill,” “CSI” şi “CSI: Miami,” “Law & Order: SVU” şi “The Big Bang Theory”.

Baron Vaughn (care interpretează rolul lui Leonardo Prince) a absolvit programul de actorie de la Universitatea din Boston şi a participat imediat la Festivalul de Teatru Williamstown. În acelaşi an a fost distribuit în “Drowning Crow” alături de Alfre Woodard şi Anthony Mackie pe Broadway. În acest timp a continuat să lucreze la stand up şi a început să interpreteze la cluburile din comedie din toată ţara. De asemenea, a participat la numeroase festivaluri de comedie, printre care HBO Comedy Festival din Aspen, Comedy Central Festival din South Beach şi 2010 Bonnaroo Music & Arts Festival.

Acesta a apărut în rolul de comentator la numeroase show-uri la MTV şi VH1, în “Live at Gotham” al Comedy Central şi, cel mai recent, în “Late Night with Jimmy Fallon”. Alte apariţii ale sale includ “Awkward Comedy Show” şi “Russell Simmons presents Stand-Up at the El Rey”.

Printre meritele sale televizate se numără “Law & Order”, “Law & Order: Criminal Intent” şi “Rescue Me”. Baron Vaughn a apărut în filme precum “Cloverfield” al lui J.J. Abrams şi “Black Dynamite”. Munca sa de pe scenă include “Damn Yankees” de la NY City Center cu Jane Krakowski şi Sean Hayes.

Virginia Williams (care interpretează rolul lui Lauren Reed) s-a născut şi a crescut în Memphis. Aceasta este cunoascută pentru roluri cum ar fi cel al Biancăi din serialul Lifetime “Monarch Cove”, rolul extraordinar al Claudiei din serialul “How I Met Your Mother”, apariţia din filmul “Honeymoon with Mom”, şi două sezoane din clasicul “Strangers with Candy”.

Virginia Williams a apărut în mai bine de 25 de seriale printre care “Two and a Half Men”, “Better Off Ted”, “Veronica Mars” şi “Cold Case”, pentru a numi câteva. Aceasta a avut roluri importante în numeroase episoade pilot pentru ABC, FOX, NBC, Lifetime, The WB şi SUA. Vara trecută ea a jucat în producţia ABC “Revenge of the Bridesmaids” nominalizată la Premiile People’s Choice.

Înainte de munca sa la televiziune, Williams şi-a început cariera în New York şi a petrecut doi ani la serialele “One Life to Live” în rolul Lornei şi “As the World Turns” în rolul lui Brandy. Aceasta a obţinut o diplomă în Interpretarea Teatrală de la Universitatea Fordham de la Lincoln Center şi a studiat Shakespeare la Universitatea Oxford precum şi la Academia de Dramă Britanico-Americană din Londra.

Producătorii

Michael Sardo (creatorul şi producătorul executiv al serialului) este originar din Bronx şi a studiat la Colegiul Williams, a absolvit ca Şef de Promoţie cu o diplomă în Literatură Engleză. Acesta s-a mutat la Los Angeles, s-a luptat să găsească de lucru ca şi chelner, dar a dobândit succes în scurt timp la restaurantul mexican de la Santa Monica Place Mall.

De atunci, Sardo a scris pentru unele dintre cele mai cunoscute şi trainice seriale ale ultimelor decenii. Nominalizat la Emmy “The Tracey Ullman Show,” acesta a mai scris şi pentru megaproducţiile “Picket Fences” şi “Grace Under Fire”, şi a produs şi scris pentru “American Embassy”, “Caroline in the City” şi “Wings”.

Fascinat de simţul tot mai mare al insecurităţii din sistemul legal american, Sardo s-a documentat în legătură cu Rezolvarea Disputelor Alternative (Mediere) şi a scris „Fairly Legal”.

Steve Stark (producător executiv al serialului) a produs, de la lansarea Steve Stark Productions cu mai puţin de doi ani în urmă, patru episoade pilot, dintre care trei au devenit seriale. Este în prezent şi producător executiv al dramei NBC “The Event” şi al producţiei CBS “Medium” cu Patricia Arquette, câştigătoare de premiu Emmy, care este în prezent la al şaptelea sezon.

Înainte de a-şi înfiinţa propria companie, Stark a lucrat la “Medium” când era preşedinte la Grammnet Productions. Tot atunci, acesta a mai produs executiv numeroase seriale, printre care trei sezoane ale comediei CW de jumătate de oră “The Game” şi adaptarea SUA a serialului britanic “The Sketch Show” pentru FBC.

Înainte de a se alătura lui Grammnet, Stark a fost vicepreşedinte executiv de dezvoltare la Columbia Tri-Star Network Television, unde a ajutat la dezvoltarea dramei, comediei şi programului alternativ. De asemenea, înainte a deţinut postul de senior vicepreşedinte al programelor curente de la Paramount Network Television, unde a “păstorit” peste 13000 de episoade din seriale precum “Frasier,” “Cheers,” “J.A.G.,” “Becker,” “Nash Bridges,” “Girlfriends,” “Star Trek: Voyager,” “Soul Food,” “Wings,” “Brooklyn Bridge,” “The Untouchables,” “Now and Again” şi “Sister, Sister,” printre multe altele.

Originar din Fort Dodge, Iowa, Stark a intrat în afacere în timp ce era student la Universitatea Northwestern. Încă la colegiu, a fost invitat la Los Angeles pentru a i se alătura producătorului Bob Banner la crearea unui nou serial de excepţie similar “Rising Stars”, proiect de televiziune conceput şi produs de Steve la maturitate. După patru luni de colaborare cu executivul Al Masini, episodul pilot al originalului “Star Search” a fost finalizat. Timp de patru ani ca administrator de distribuţie, Stark a căutat şi ecranizat zeci de mii de interpreţi în mai bine de 30 de oraşe din New York în Los Angeles. În acel timp a ajutat la lansarea carierelor a peste 300 de comici, cântăreţi, actori şi formaţii.

Stark este câştigător al Premiului Genesis, Premiu Prism, Premiului Golden Reel, Entertainment Industries Council Special Commendation şi este nominalizat la Premiile Imagen. Acesta este membru al Writers Guild of America, Academiei de Arte şi Ştiinţe Televizate, Screen Actors Guild şi al Federaţiei Americane a Artiştilor de Radio şi Televiziune.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook