14 mai 2012

Ana Ularu va apărea în filmul „Serena”

Ana Ularu filmează zilele acestea la Praga, pe platoul celei mai recente pelicule semnate de regizoarea daneză Susanne Bier, câştigătoarea de anul trecut a Oscar-ului pentru cel mai bun film într-o limbă străină („In a Better World”). Actrița de 26 de ani joacă alături de Bradley Cooper (cunoscut din „The Hangover” – 2009, „The A-Team” – 2010, „Wedding Crashers” – 2005, „Limitless” – 2011) şi Jennifer Lawrence (rolul principal din blockbuster-ul „The Hunger Games” – 2012; „Winter’s Bone” – 2010), interpreții rolurilor principale.



„Serena” este o dramă plasată în perioada crizei economice din perioada interbelică, în statul Carolina de Nord, din SUA. Pelicula va fi lansată în cinema în 2013.

Ana Ularu o interpretează pe Rachel Hermann, mama copilului lui George Pemberton (interpretat de Bradley Cooper) și femeia care credea că îi va fi aleasă, dar ajunge să fie ilegitimă și amenințată.

„E un rol cu foarte multă emoție, un personaj care își descoperă puterea și determinarea prin intermediul instinctului de supraviețuire, unul din eroii subtili ai literaturii”, spune Ana Ularu. „Și e o plăcere să construiesc raportul de puteri și traiectoria lui Rachel, mai ales fiind antagonista Serenei (Jennifer Lawrence), alături de o regizoare pe care o ador”, povestește actrița.

În plină perioadă de producţie, „Serena” spune povestea lui George Pemberton (interpretat de Bradley Cooper) şi a soției sale, Serena Pemberton (interpretată de Jennifer Lawrence), ce călătoresc din Boston în munţii din Carolina de Nord, unde întemeiază un imperiu al cherestelei, în anul 1929. Serena se dovedeşte rapid a fi egală oricărui bărbat: supraveghează echipele de lucru, vânează şerpi cu clopoţei şi chiar salvează viaţa unui om în sălbăticie. Împreună, cei doi îşi guvernează domeniul precum un rege şi o regină, ucigând sau supunând pe oricine se pune în calea ambiţiilor lor. Dar, atunci când Serena află că nu poate avea un copil, pleacă să o ucidă pe Rachel Hermann (interpretată de Ana Ularu), iubita și mama copilului lui George înainte ca el să se căsătorească. Şi, când începe să suspecteze că George îşi protejează familia nelegitimă, mariajul intens şi pasional al Pemberton-ilor se fisurează, pe măsură ce povestea se îndreaptă spre deznodământul răvăşitor.

Filmul este o co-producţie 2929 Productions – o companie din Los Angeles care a produs și finanțat filme ca „Good Night, And Good Luck”, al lui George Clooney, peliculă care a primit șase nominalizări la Premiile Academiei, „What Just Happened”, cu Robert De Niro, „The Burning Plain, cu Charlize Theron și Kim Basinger. Chockstone Pictures şi Studiocanal (una dintre cele mai mari companii europene de co-producție, distribuție și vânzare de filme) sunt, de asemenea, co-producători.

Ana Ularu are scene și alături de actorii Toby Jones („Tinker, Tailor, Soldier, Spy” – 2011, “My Week with Marilyn” – 2011), Rhys Ifans („Skyfall” – 2012, “The Amazing Spider Man” – 2012), Sam Reid și Kim Bodnia.

Scenariul filmului este o adaptare a romanului omonim scris de poetul şi romancierul american Ron Rash, roman aflat pe lista finală a nominalizaţilor la Premiul PEN/Faulkner 2009, adaptarea fiind semnată de scenaristul Christopher Kyle („Alexander”, 2004). „Spectatorii sunt atraşi de poveşti măreţe cu personaje autentice. Iar cu o distribuţie atât de spectaculoasă şi un regizor de talia Susannei Bier, suntem încrezători că publicul va aprecia filmul „Serena” ca fiind fascinant”, mărturiseşte Ben Cosgrove, unul dintre co-producătorii filmului.

Ana Ularu are 26 de ani şi este absolventă a Universitătii de Artă Teatrală si Cinematografică. De la 8 ani joacă în filme de lung şi scurtmetraj, piese de teatru şi seriale TV. Pentru rolul din „Periferic” (regia: Bogdan Apetri), Ana a primit Premiul pentru Cea mai bună actriţă la Festivalul de Film de la Salonic şi Trofeul Boccalino – Premiul Criticii Elveţiene pentru Cea mai bună actriţă, în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Locarno, precum şi Premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal în cadrul Galei Premiilor Gopo de anul acesta. Ana Ularu a primit de asemenea trofeul Shooting Stars la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin (2012). Alte câteva producţii de succes în care a jucat sunt „Turkey Girl”, un scurtmetraj realizat de Cristian Mungiu şi inclus în proiectul internaţional „Lost and Found”, „Italiencele” (regia: Napoleon Helmis), „Hârtia va fi albastră” (regia: Radu Muntean) şi „Youth without Youth” (regia: Francis Ford Coppola).

Susanne Bier a regizat 11 lungmetraje, majoritatea producţii daneze. Cu drama „In a Better World” (2010), a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun film într-o limbă străină şi premiul pentru cel mai bun film şi premiul publicului la European Film Awards (2011). „Things We Lost in the Fire” (2007), cu Halle Berry, Benicio del Toro şi David Duchovny în roluri principale, o dramă despre o femeie care trebuie să treacă peste moartea soţului ei ajutată de cel mai bun prieten al acestuia, un fost-dependent de droguri, a fost singurul lungmetraj realizat în Statele Unite. „All You Need is Love”, al 12-lea lungmetraj semnat de Susanne Bier, cu Pierce Brosnan în rolul principal, este în post-producţie şi va intra în cinematografele internaţionale în august 2012.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook