21 octombrie 2009

Amor dansant

„Amor dansant” („Faut que ça danse!”) este o frumoasă comedie franceză sub bagheta regizorului Noemie Lvovsky. Cu un scenariu pus la punct de Noemie Lvovsky şi Florence Seyvos, filmul are o distribuţie pe măsură: Jean Pierre-Marielle, Valeria Bruni-Tedeschi, Sabine Azema. Premiera în România are loc pe 23 octombrie 2009 la Hollywood Multiplex – Bucureşti Mall, Cinema Patria.


În familia Bellinsky îi găsim pe: Salomon, tatăl, care este plin de viaţă, dar pe care lumea din jurul său ar vrea să-l îngroape mult prea repede; mama, Genevieve, care o dată cu trecerea timpului alunecă în nebunie şi fiica, Sarah, care este prinsă între părinţi ei despărţiţi şi încearcă să-şi clădească viaţa alături de logodnicul ei, Francois.

Salomon, are aproape 80 de ani şi în fiecare zi îşi trăieşte viaţa la maxim. Îşi lasă la o parte trecutul şi încearcă să îşi găsească o companie pentru a-şi putea trăi mai frumos bătrâneţea. Ia cursuri de dans sub îndrumarea lui Fred Astaire şi refuză categoric să îmbătrânească. În acest moment al vieţii lui o întâlneşte pe Violet.

De cealalata parte, Genevieve visează la un singur lucru: să fie în continuare tratată ca un copil de către apărătorul şi îngerul ei păzitor, domnul Mootoosamy. Genevieve a hotărât că realitatea atârnă mult prea greu pe umerii ei şi face numai ce-i trece prin cap cu o plăcere de copil. Din păcate finanţele sunt pe sfârşite, iar Genevieve este forţată să-şi revină din starea de amorţeală şi să facă ceva.

Şi într-un final o avem şi pe Sarah, care are o viaţă destul de complicată – se chinuie să găsească o cale de mijloc între tatăl ei pe care îl adoră, dar care o exasperează uneri şi mama ei pe care nu o mai înţelege. Chiar şi atunci când crede că a găsit o stabilitate alături de logodnicul ei, Francois, Sarah descoperă cu uluire că este însărcinată. Asta după ce doctorii i-au spus că nu poate avea copii. Luată prin surprindere, Sarah îşi ia inima în dinţi şi încearcă să formeze o familie.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook