9 decembrie 2016

Alechinsky. Şaizeci şi cinci de ani de gravură

Muzeul Național de Artă al României, Delegația Valonia-Bruxelles la București și Centrul Gravurii și al Imaginii Imprimate din La Louvière au plăcerea să vă invite marți, 13 decembrie 2016, ora 18:00, la conferința „Alechinsky. Șaizeci și cinci de ani de gravură” care are loc la sediul MNAR, în Sala de Conferințe din Corpul Central (intrarea A2). Prelegerea este susținută de Véronique Blondel, responsabila serviciului de educație în cadrul Centrului Gravurii și al Imaginii Imprimate din La Louvière (Belgia) și se încadrează într-o serie de evenimente pentru public organizate la MNAR în zilele de luni și marți când spațiile expoziționale sunt închise.



Véronique Blondel explică:

Liniile și tușele fluide, o marcă personală a artistului, sunt legate de domeniul plastic al scriiturii și al stampei, reprezentând mărturia unei libertăți și a unei creativități excepționale. Alechinsky combină semne – caligrafie personală și grafică, iar acestea par să chestioneze discursul reprezentării, spațialitatea și temporalitatea lui; în lucrările sale este evident demersul de cercetare în care fiecare încercare este o soluție inedită.

Conferința este centrată pe lucrările de grafică ale artistului Pierre Alechinsky cuprinse în expoziția „Pierre Alechinsky și scriitorii” deschisă la MNAR până pe 31 ianuarie 2017, în Sălile Kretzulescu.

Conferința este susținută în limba franceză cu traducere simultană în limba română.

Pentru a participa la eveniment, este necesară înscrierea online.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook