22 august 2017

Agenda culturală a Muzeului Naţional al Literaturii Române la finalul verii

Spectacole de teatru, dezbateri, concerte de muzică folk, ateliere de manufacturat hârtia şi tururi ghidate cu scriitori, muzeografi pentru o zi, acestea sunt câteva dintre evenimentele oferite de MNLR. Intrarea la toate evenimentele este liberă, în limita locurilor disponibile.

Marţi, 22 august 2017, de la ora 19:00, MNLR găzduieşte o nouă lectură publică în cadrul proiectului „Întâlniri cu prozatoare contemporane”. Invitata acestei ediţii este scriitoarea Corina Sabău. Evenimentul face parte dintr-o campanie amplă a „Romanian Literature Now”, menită să atragă atenția asupra literaturii române contemporane. Seria de întâlniri se încheie cu o expoziție foto ce poartă semnătura Ema Cojocaru. Invitata următorului eveniment din 29 august 2017 este scriitoarea Ana Maria Sandu.



Miercuri, 23 august 2017, de la ora 10:00, la Casa Memorială „George şi Agatha Bacovia”, echipa de la Moara de Hârtie din Comana îi aşteaptă pe copii la „Atelierul de manufacturat hârtia”. Copiii peste 6 ani sunt invitați să participe activ în procesul de transformare a hârtiei reciclate în pastă şi, ulterior, în hârtie manuală, înfrumuseţată cu petale, seminţe şi fire de iarbă. Aceştia află despre istoria suporturilor scrierii, despre manuscrise, caligrafie şi tiparul manual.

Tot miercuri, de la ora 19:00, MNLR invită publicul la o „Seară de poezie şi jazz” alături de poetul Eugen Suciu, la împlinirea vârstei de 65 de ani, acompaniat de muzica lui Mircea Tiberian (pian) şi Ion Bogdan Ștefănescu (flaut). Evenimentul are loc la Green Hours (Calea Victoriei 120) şi este prezentat de scriitorul Ioan Groșan. Invitaţi: Ioan Es. Pop şi Adrian Pârvu.

MNLR organizează joi, 24 august 2017, de la ora 20:00, un nou concert de muzică folk în grădina muzeului din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8. Invitatul acestei ediţii este Ducu Bertzi. Artistul a descoperit muzica poeziei în localitatea natală, Sighetu Marmației, acolo unde se organiza, la acea vreme, un cenaclu literar.

Sâmbătă, 26 august 2017 de la ora 13:00, în cadrul evenimentului Scriitori contemporani la muzeu, dacă cei interesaţi aleg să viziteze Muzeul Național al Literaturii Române, pot să o facă alături de scriitorul Radu Aldulescu. Pe lângă activitatea de romancier a scris scenariul filmului „Terminus Paradis” (regizat de Lucian Pintilie), care a obţinut Marele Premiu al Juriului la Festivalul de la Veneţia, 1998.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook