3 noiembrie 2011

Aforisme de hârtie: Emil Cioran

Luni, 7 noiembrie 2011, începând cu ora 17:00, în Sala Petruccioli a Facultăţii de Arhitectură a Univ. La Sapienza din Roma are loc conferinţa „Aforisme de hârtie: Emil Cioran„, susţinută de dl. Antonio Di Gennaro.

Licenţiat în filosofie al Universităţii “Federico II” din Napoli cu o teză despre filosofia lui Karl Jaspers, Antonio Di Gennaro este autor de studii și articole despre filosofia lui Emil Cioran, iar în decursul anului 2011 a publicat volumul „Metafisica dell’addio. Studi su E. Cioran” (Edizioni Aracne, Roma).

Pornind de la lectura unei serii de aforisme cioraniene, Antonio Di Gennaro va face o expunere privind aspectele importante ale gândirii lui Cioran în raport cu evoluţia filozofiei contemporane. La finalul conferinţei va urma un performance al tineilor artiști italieni Ruggero Baragliu, Paolo Scarfone și Marialuna Storti, care vor realiza opere din hârtie, născute din confruntarea cu opera lui Emil Cioran.

Propusă ca omagiu omagiu adus filosofului de către tineri cercetători și artiști italieni, conferinţa dedicată lui Emil Cioran încheie un ciclu de trei conferinţe dedicate temei culturii și unite sub genericul „Cultura di carta” („Cultura din hârtie”), un eveniment colateral al manifestării „Lento processo e materia”, care se desfășoară la Roma în perioada 24 octombrie – 7 noiembrie 2011 (curator Emanuele Rinaldo Meschini).

Evenimentul este realizat în colaborare cu Associazione Culturale Artecrazia (Roma), Museo della Carta di Pescia, Istituto Giapponese di Cultura și Accademia di Romania in Roma.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook