8 februarie 2010

Adevărul gol-goluţ

Sony Pictures propune un film despre dragoste diferit de cele ticsite cu inimioare şi declaraţii siropoase: „Adevărul gol-goluţ” („The Ugly Truth”), o comedie romantică spumoasă şi periculos de sexy, în care Katherine Heigl şi Gerard Butler „traduc” comunicarea dintre femeile venusiene şi bărbaţii marţieni, dezvăluind, o dată pentru totdeauna, secretul relaţiilor dintre cele două sexe. Adevărul se înfăţişează gol-goluţ, pe DVD şi Blu-ray.



Abby Richter (interpretată de Katherine Heigl), producătoarea unui matinal TV cu rate de audienţă tot mai scăzute, trebuie să găsească urgent soluţii pe placul telespectatorilor; altminteri, programul va fi suspendat. Nici viaţa ei personală nu e tocmai roz: deşi e frumoasă şi deşteaptă, Abby n-are noroc în amor tocmai pentru că e prea pretenţioasă şi obsedată de control, punând pe fugă pretendenţii încă de la prima întâlnire. Iar bărbaţii, se pare, nu funcţionează deloc aşa cum s-ar aştepta ea, ci mai degrabă cum îi prezintă, în cei mai scandaloşi termeni posibili, Mike Chadway (interpretat de Gerard Butler) – prezentatorul emisiunii „Adevărul gol-goluţ” la o televiziune concurentă, care le învaţă pe femeile singure cum să cucerească un bărbat.

Abby, fire delicată şi romantică, se revoltă atât de tare ascultând învăţăturile propovăduite fără perdea de Mike încât îl apelează în direct pentru a-i transmite cele mai sincere şi călduroase „urari de bine”. Pentru ca, a doua zi, să descopere că sus-numitul consilier în amor va prezenta o rubrică, în stilu-i binecunoscut, în emisiunea ei. Degeaba se împotriveşte, e ordin „de sus”: ce poate creşte mai bine audienţa decât un consilier în relaţii sentimentale care se pricepe ca nimeni altul să condimenteze emisiunile cu sfaturi picante şi mai e şi lider de audienţă pe deasupra?!

Aşa se şi întâmplă, însă, deşi ridică viguros cotele de audienţă, tot nu-i intră în graţii producătoarei, care nu-i iartă că programul ei, cândva serios, a devenit, graţie lui, un exemplu de vulgaritate. Totodată, mărturiseşte că ea l-a sunat în direct, Mike îşi oferă serviciile de consilier în amor, iar ea acceptă provocarea pentru a-i demonstra că relaţiile eşuate din faşă nu i se datorează câtuşi de puţin. Şi urmează ca la carte paşii de cucerire propuşi de Mike în idila cu noul ei vecin, Colin (interpretat de Eric Winter) – sursă inepuizabilă de situaţii pe cât de imprevizibile, pe atât de comice.

Relaţia de „consultanţă” evoluează bine-merci, cu „scânteile” de rigoare… până la un punct. Între două tachinări şi o călătorie de afaceri în doi, idila se insinuează tipil, iar consilierea sentimentală în vederea unei relaţii reuşite cu Colin pare, brusc, inutilă. Deznodământul se lasă însă aşteptat…

Pe DVD şi Blu-ray, filmul este însoţit de comentariul regizorului Robert Luketic, care a mai realizat “Blonda de la drept” şi „21”, şi al producătorului Garz Lucchesi, scene tăiate, sfârşit alternativ, scene amuzante, filmuleţe şi alte materiale-bonus.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook