15 mai 2015

70 de ani, Universitatea de Medicină şi Farmacie Tîrgu Mureş

Aducând în atenția publicului unul dintre cele mai prestigioase și emblematice simboluri ale orașului Tîrgu Mureș, Romfilatelia celebrează 70 de ani de la fondarea Universității de Medicină și Farmacie Tîrgu Mureș, printr-o emisiune filatelică aniversară. Începând cu ziua de vineri, 15 mai 2015, emisiunea de mărci poştale „70 de ani, Universitatea de Medicină și Farmacie Tîrgu Mureș” poate fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.

70 de ani, Universitatea de Medicina si Farmacie Tirgu Mures

Tîrgu Mureș este un oraș tradițional academic, cu o trimitere către istoria prezentă la fiecare pas. Clădirea care adăpostește Universitatea a fost construită între anii 1906 și 1907 de către primăria orașului, după un proiect realizat de frații Grünwald, în stil secession. Ulterior, Universitatea a trecut prin mai multe procese de reorganizare, primind numele actual în anul 1991 și devenind un reper în învățământul medical, cu clădiri moderne, facilități unice ce înlesnesc programele educaționale și o infrastructură inovativă de cercetare la standardele cele mai înalte.

Emisiunea de mărci poștale se alătură astfel tuturor manifestărilor ocazionate de această aniversare, marcând un moment unic în existența acestui lăcaș academic emblematic, cunoscut și recunoscut atât la nivel național, cât și internațional, pentru rezultatele și meritele deosebite obținute de-a lungul timpului.

Cele două timbre ale emisiunii, având valorile nominale de 3,30 lei și 8,10 lei, ilustrează clădirea Universității, în diferite perioade ale existenței sale, cu siglele aferente fiecăreia.

Colița emisiunii cu valoarea nominală de 9,10 lei prezintă o imagine aeriană contemporană a clădirii, permițând astfel o cât mai bună vizibilitate a arhitecturii acesteia.

Alături de cele două timbre, emisiunea este completată de un plic prima zi, iar ca forme de machetare au fost folosite coala de 20 timbre, minicoala de 5 timbre + 1 vinietă și colița dantelată.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook