6 aprilie 2010

69.000 de citate şi noutăţi

Mai multe noutăţi şi-au făcut recent apariţia pe Citatepedia. Unele fac parte din planul de dezvoltare, altele sunt urmare a unor sugestii primite.

Mă bucur să anunţ că în meniul principal a apărut Filme. Într-un fel, este o culminare a unei construcţii începute acum doi ani şi care a crescut „cărămidă cu cărămidă”. Se cuvin mulţumiri masteranzilor de la Masteratul pentru Traducerea Textului Literar Contemporan, condus de Prof. dr. Lidia Vianu, din cadrul Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine a Universităţii din Bucureşti, care au contribuit în cea mai mare parte, prin traducere de replici din filme şi prin realizarea de subtitrări. Pe de altă parte este doar un început pentru ce putem face. Sperăm să aducem pe site cât mai mulţi cinefili cu această abordare mai puţin obişnuită.

La articolele din Blog am adăugat un sistem simplu de votare, pentru a oferi o posibilitate rapidă de exprimare a opiniei.

Am realizat îmbunătăţiri şi la sistemul de monitorizare a voturilor. Le reamintesc celor tentaţi să voteze abuziv, atât pro, cât şi contra, că nu fac decât să-şi piardă vremea. Mai devreme sau mai târziu, abuzurile sunt detectate, iar toate voturile sunt şterse.

O altă noutate o constituie facilitatea „Adaugă!”, care permite adăugarea cu uşurinţă de linkuri către citatele preferate. Este ceea ce în limba engleză e deja consacrat ca „Share”, dar traducerea în română ridică probleme: „Împărtăşeşte” e cam lung şi nici nu e prea sugestiv, iar „Partajează” nu sună a bine. Nu este nimic bătut în cuie, părerile şi sugestiile sunt binevenite.

Contorul de citate se apropie de un număr foarte rotund. Aşadar, băgaţi mare!

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook