17 iulie 2009

51000 de citate

Acum, când am marcat prima mie din a doua jumătate a drumului către 100.000, îmi amintesc cum a început totul. În 2005 nu existau decât 2-3 site-uri româneşti cu citate, şi acelea destul de firave. Cum mă pasionau citatele de mai mult timp, m-am gândit să realizez un site de profil. Cum timpul disponibil nu era prea mult, am început cu o idee de nişă şi destul de originală: o enciclopedie atipică, în care definiţiile sunt diverse citate. Am creat un sistem deschis, astfel încât oricine să poată participa, fără însă să mă bazez pe acest lucru (participarea colaborativă prin internet nu luase încă amploarea din prezent).

La scurt timp, Peter Gluck, avid căutător de citate bune pentru Info Kappa, publicaţia online pe care încă o realizează, a găsit noul site şi, încântat de idee, şi-a oferit sprijinul, devenind primul prieten al Citatepedia. Astfel, site-ul a crescut repejor pe ideea propusă. Şi alţii au început să adauge, însă neexistând alte site-uri cu citate care să permită participarea utilizatorilor, marea majoritatea nu erau definiţii. Fiind păcat să fie şterse, am creat o secţiune aparte.

După ceva vreme, m-a contactat Corneliu Tocan, la rândul său un iubitor de citate, căruia i-a plăcut ideea site-ului şi s-a hotărât să pună la dispoziţie tot ceea ce a adunat peste ani. Contribuţia sa, de peste 6000 de citate, a rămas până astăzi a doua ca însemnătate. Deşi includea câteva sute de definiţii, balanţa s-a înclinat drastic spre citatele generale. În consecinţă, Enciclopedia a devenit o secţiune a celui mai mare site românesc cu citate.

Pentru cei care au pus temelia pentru Citatepedia, tot respectul şi toată prietenia mea. La fel şi pentru cei care le calcă pe urme. Spor şi inspiraţie la adăugat!

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

2 thoughts on "51000 de citate"

  1. Simona Enache spune:

    Într-adevăr,
    Citatepedia este cel mai mare site de citate.
    Aici putem găsi citate şi definiţii din toate domeniile,
    şi de bun augur este iniţiativa de a permite cititorilor
    să participe la dezvoltarea site-ului
    prin adăugarea de citate.

    Şi eu am căutat pe internet site-uri cu acces facil
    care să permită cititorilor adăugarea de citate,
    dar nu am găsit nici unul,
    aşa cum este Citatepedia,
    ci doar prin creare de cont.

    Felicitări pentru site!

  2. Peter Gluck spune:

    Draga Lucian,

    A fost o placere sa colaborez cu tine si este o mare bucurie sa vad ce minunatie de comoara de intelepciune si inteligenta ai creat.
    Sper sa mai fiu prin preajma cand vei ajunge la 100000
    de citate.
    Mult succes!
    Peter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook