5 noiembrie 2019

Bestiarium

Formaţia Zdob şi Zdub lansează albumul „Bestiarium”, al zecelea material discografic din carieră. O colecţie de 14 melodii, dintre care o singură colaborare, cu Irina Rimes pentru piesa „Sânziene”. De pe albumul „Bestiarium”, Zdob şi Zdub a lansat până în prezent 5 melodii – „Ursul”, „Lupul Solidar”, „Omul Liliac”, „Colindul leului” şi „India mă cheamă”.

Zdubii cheamă publicul într-o atmosferă plină de mister și basm. Dacă acesta e deschis să vibreze cu energii vii, să asculte piese cu esențe, despre simboluri arhaice, piese ce aduc mesaje eterne, atunci e timpul să intre cu Zdubii în „Bestiarium”. E timpul să se întoarcă Acasă. E timpul să se întoarcă în Natură. Aici leul dă curaj, lupul înțelepciune, iar ursul – putere și siguranță. Zânele învață să iubim, iar Făt-Frumos – să luptăm. Mioara năzdrăvană prezice soarta. Cântecele păsărilor și copacilor purifică sufletul. Legendele și miturile resuscitează înțelepciunea seculară a poporului și fiecare își amintește de sine însuși cel autentic. Fiecare este o particulă a Naturii, o particulă a Pădurii și a Bestiarului de basm.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Chemarea tribului

Editura Humanitas Fiction invită publicul la Librăria Humanitas de la Cișmigiu miercuri, 6 noiembrie 2019, de la ora 19:00, la lansarea volumului de eseuri „Chemarea tribului” de Mario Vargas Llosa, deținător al Premiului Nobel pentru literatură 2010. Volumul, recent apărut, tradus de Tudora Şandru Mehedinţi, în seria de autor dedicată scriitorului peruvian, coordonată de Denisa Comănescu, cuprinde opt eseuri, un omagiu adus liberalismului și marilor săi gânditori. Despre carte discută Tudora Şandru Mehedinţi, traducătoarea volumului, Sever Voinescu, jurnalist, redactor-şef al revistei Dilema veche și Marian Voicu, scriitor şi jurnalist. Moderatorul întâlnirii este Denisa Comănescu, director general Humanitas Fiction.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Sub umbreiu’ nucului

Fără doar şi poate, Narcisa Suciu este unul dintre promotorii unor povesti cu iz tradiţional, inspirate din folclorul românesc şi spuse într-o manieră folk. Luna noiembrie o gaseşte într-un cadru ce aduce în prim plan poezia nucului „Sub umbreiu’ nucului”, cu versuri din folclor şi aranjament muzical realizat de Sandy Deac.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Matt Walker: Somnul este superputerea ta

Somnul este sistemul vostru de susținere a vieții și cel mai bun efort de până acum al Mamei Natură către nemurire, spune omul de știință a somnului, Matt Walker. În această incursiune în ştiinţa somnului, Walker împărtăşeşte minunatele lucruri bune care se întâmplă când dormiţi, şi lucrurile alarmant de rele care se întâmplă atunci când nu o faceţi, atât pentru creier, cât și pentru corp. Aflaţi mai multe despre impactul somnului asupra învățării, memoriei, sistemului imunitar și chiar a codului genetic, precum și câteva sfaturi utile pentru a adormi.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Aceasta este arhiva pentru ziua 5 noiembrie 2019.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

noiembrie 2019
L Ma Mi J V S D
« oct.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii