Arhiva pentru august 27th, 2019

 27 august 2019

„Oscar Wilde” de Dimitrie Anghel

Gândesc la soarta scriitorilor noștri, ce tristă și sarbădă este pe lângă aceea a scriitorilor din țări străine. Unde-i vremea când vechii trubaduri străbăteau lumea, ducând cuvintele înaripate și sonore din oraș în oraș, din castel în castel? Unde sunt serbările acele fastuoase, în care se dădea lupta pentru frumos, unde mai sunt jutele și turnois-urile de aezi inspirați care veneau să se măsoare în puterea cântecului, unde mai e melancolicul Wolfram să-și suspine, înstrunindu-și harfa, romanța la stea, ori impetuosul Tannhäuser să preamărească voluptatea amorului…

S-a perdut obiceiul serbărilor de mult. În vastele săli goale în care locuiesc baronii ori prinții noștri, nu se obișnuiesc serbări, pe înaltul scărilor de marmoră nu mai stă cel ce ținea în mâna lui ridicată șoimul pe care magnați și seniori se întreceau să-l ieie, ca un semn că-și iau asupră-și toate cheltuielile serbărilor.

Viața noastră e mizeră și cenușie, izvoarele de inspirație nu le putem lua decât din cărți, ochii noștri nu se pot înveseli de fastul serbărilor, în care se răsfățau splendorile aurului și al mătăsurilor. Sufletul trist, în orele lui de melancolie, n-are ce să-și aducă aminte. Veacul nostru practic i-a îmbrăcat pe toți laolaltă cu aceleași haine fără strălucire, serbărilor de gală le-a dat fracul sinistru, zilelor celorlalte, livreaua hainei de muncă.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Teeth

Piesa „Teeth” este noul single semnat 5 Seconds of Summer (5SOS), un material exploziv, produs de către Andrew Watt și Louis Bell, care se aventurează pe teritorii sonice puțin mai întunecate decât hit-ul lor precedent, „Easier”.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Emma Bryce: Cum funcţionează hormonii?

De-a lungul vieţii, corpurile noastre suferă o serie de transformări: creştem, trecem prin pubertate, şi majoritatea vom avea copii. În spatele scenei lucrează sistemul endocrin care este responsabil de aceste schimbări. Pe lângă creştere şi maturizare sexuală, acest sistem reglează totul, de la somn până la ritmul bătăilor inimii, influenţând fiecare celulă în parte. Lecţie de Emma Bryce, animaţie de Daniel Gray.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Aceasta este arhiva pentru ziua 27 august 2019.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

august 2019
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii