Arhiva pentru aprilie 12th, 2019

 12 aprilie 2019

Roua infinitului

12 aprilie este ziua de naştere a poetului şi aforistului Ionuţ Caragea. Cu acest prilej, editura Digital Unicorn a Asociaţiei Culturale Citatepedia anunţă publicarea cărţii „Roua infinitului”, o selecţie de aforisme semnate de cunoscutul scriitor.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Arta încondeierii ouălor în tradiţia românească la Lisabona

Demonstraţie de încondeierea ouălor, concert de muzică populară şi atelier pentru copii sunt evenimentele speciale dedicate sărbătorii de Paşte, care sunt organizate, la 14 aprilie 2019, de la ora 14:30, la sediul ICR Lisabona din Rua de Barão, nr. 10, de către Ambasada României în Republica Portugheză, Ambasada Republicii Moldova în Republica Portugheză și Institutul Cultural Român de la Lisabona. Programul cuprinde o demonstrație de încondeiere a ouălor de Paște, susținută de meșterul popular Mihaela Dragoman din Republica Moldova și un concert de muzică populară, oferit de naistul Sergiu Nichitovschi, rezident în Portugalia.



Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Povestiri din Ada-Kaleh

O întâlnire culturală dedicată comunității foștilor locuitori ai insulei Ada-Kaleh este organizată, conform tradiţiei, sâmbătă, 13 aprilie 2019, la Institutul Cultural Român „Dimitrie Cantemir” din Istanbul, Turcia. Evenimentul are loc de la ora 13:30 și aduce în prim plan și un film documentar relevant – „Povestiri din Ada-Kaleh” („Adakale Sözlerim Çoktur”). După vizionare, urmează o sesiune Q&A, în prezența regizorului Ismet Arasan.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Final Frontier #8 – târg de carte SF&Fantasy

Scriitori români de SF&F care provoacă cititorii la dezbateri fantastice, biblioteci pline de noutăți editoriale, ateliere în care explorează lumi noi, figurine, VR, Booktubers, concursuri de cosplay și gaming pentru toți #DragoniiDeBibliotecă feroce – asta este pregătit pentru week-end-ul 13-14 aprilie 2019, la Final Frontier #8, Universitatea Dimitrie Cantemir (Splaiul Unirii nr. 176) în intervalul 11:00 – 19:00.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

La început a fost sfârşitul

Publicul este așteptat marți, 16 aprilie 2019, ora 19, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la prezentarea cărții „La început a fost sfârșitul. Dictatura roșie la București” de Adriana Georgescu, prima mărturie a unui deținut politic dintr-o țară aflată dincolo de Cortina de Fier, într-o dezbatere despre literatura concentraționară cu scriitorii Ana Blandiana și Dan C. Mihăilescu, regizorul Nicolae Mărgineanu și Lidia Bodea, directorul Editurii Humanitas. Evenimentul cuprinde proiecția unui fragment din filmul „Binecuvântată fii, închisoare”, regizat de Nicolae Mărgineanu.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Europa 2019. Păsări naţionale

Păsările constituie obiectul unui deosebit interes din partea omului, atât pentru aspectul lor plăcut, coloritul viu, extrem de variat al penajului, cântecul melodios, dar și pentru obiceiurile lor de o mare originalitate. La aceasta contribuie deopotrivă ponderea mare pe care păsările o au printre vertebrate, ele fiind mai numeroase pe cuprinsul României, ca specii și indivizi, decât toate celelalte la un loc. Emisiunea de mărci poștale „Europa 2019. Păsări naţionale” este disponibilă începând de vineri, 12 aprilie 2019, în magazinele Romfilatelia.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Aceasta este arhiva pentru ziua 12 aprilie 2019.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

aprilie 2019
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii