Arhiva pentru februarie 25th, 2019

 25 februarie 2019

310.000 de citate în română

Încă o săptămână, încă o mie de citate.

În secţiunea Enciclopedie s-au acumulat peste 12.000 de definiţii. Poate nu pare spectaculos de mult, dar dacă ne gândim că acestea au fost „vânate” printre tot ce s-a adăugat pe parcursul anilor la Citatepedia, totul capătă o altă dimensiune. De fapt, aşa a început Citatepedia. Toată povestea proiectului este centrată pe această secţiune.

32.000 de înregistrări sunt acum marcate ca citate celebre sau clasice. Sigur sunt mai multe în baza de date, dar localizarea lor depinde de informaţiile pe care le avem despre autori. Aşa că nu uitaţi de Datepedia. Este un proiect mai important decât pare!

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Premiile Oscar 2019 au adus o mulţime de situaţii inedite

Cea de-a 91-a ediție a ceremoniei de decernare a Premiilor Oscar a avut loc pe 24 februarie 2019 la Los Angeles. A fost prima oară după o perioadă de trei decenii când ediția nu a avut o gazdă care să facă oficiile. „The Favourite” și „Roma” au primit câte 10 nominalizări, iar „A Star Is Born” și „Vice” câte 7.

La ediția din acest an s-au consemnat mai multe momente unice din istoria filmului. Glenn Close (interpreta rolului din „The Wife”) a fost nominalizată a șaptea oară, devenind cea mai nominalizată actriță din toate timpurile care nu a câștigat vreo statuetă.

Protagoniștii din „A Star Is Born”, dacă-i considerăm ca fiind aceleași personaje ca cele din versiunile anterioare, sunt primele personaje de ficțiune nominalizate de trei ori. Două personaje din viața reală au reușit acest lucru: Regele Henric al VIII-lea și regina Elizabeta I ai Marii Britanii. „A Star Is Born” este primul film din istoria Premiilor Oscar nominalizat simultan la categoriile Cel mai bun film, Cel mai bun actor în rol principal, Cea mai bună actriță în rol principal, Cel mai bun actor în rol secundar, Cel mai bun scenariu adaptat, Cel mai bun cântec original, Cea mai bună editare de sunet și Cea mai bună cinematografie.

„Vice” este primul film nominalizat pentru Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cel mai bun actor în rol principal, Cel mai bun actor în rol secundar, Cea mai bună actriță în rol secundar, Cel mai bun scenariu original, Cel mai bun machiaj & coafură și Cea mai bună editare de film.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Ca din întâmplare, femeie

Editura Humanitas Fiction așteaptă publicul la Librăria Humanitas Kretzulescu marți, 26 februarie 2019, ora 19:00, la o „seară italiană” dedicată romanului „Ca din întâmplare, femeie. Regina Cristina a Suediei” de Dario Fo, recent apărut în colecția Raftul Denisei, coordonată de Denisa Comănescu. La eveniment participă Smaranda Bratu Elian reputat italienist, profesor universitar, Laura Grunberg, scriitoare, sociolog şi profesor universitar și Vlad Russo, senior editor Humanitas.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Lună plină

Videoclipul cântecului compus şi interpretat de Liviu Teodorescu

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Paul Collier: Miliardul codaş

Chiar acum în jurul lumii, un miliard de oameni sunt blocaţi în ţări sărace sau nevoiaşe. Cum îi putem ajuta? Economistul Paul Collier expune un plan îndrăzneţ şi compătimitor pentru a acoperi golul dintre bogaţi şi săraci.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Aceasta este arhiva pentru ziua 25 februarie 2019.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

februarie 2019
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii