Arhiva pentru decembrie 12th, 2018

 12 decembrie 2018

Sub semnul războiului: contactele lingvistice şi culturale germano-române de la începutul secolului al XX-lea

În seara zilei de 12 decembrie 2018 are loc, în spațiul de reprezentare al Institutului Cultural Român „Titu Maiorescu” din Berlin, conferinţa susţinută de Prof. Dr. Dr. h.c. Wolfgang Dahmen şi intitulata „Sub semnul războiului: contactele lingvistice şi culturale germano-române de la începutul secolului al XX-lea”. Evenimentul este organizat în colaborare cu Asociația Germano-Română (Deutsch-Rumänische Gesellschaft e.V.) din Berlin.

Începând cu secolul al XIX-lea, intelectualii români au cazut de acord că în privinta dezvoltării culturale şi lingvistice ar trebui adoptată o direcţie spre modelul central-european. Ca urmare s-au purtat discuţii intensive referitoare la alinierea la modelul lumii vorbitoare de limbă latină, în primul rând Franta, sau la sfera de influenţă germanofonă.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 

50 de secunde

Daniel Oltean, procuror DIICOT și teatrolog, a oferit UNITER-ului, pentru concursul Cea mai buna piesă românească a anului 2017, și, cu această ocazie, Teatrului Național din București, piesa românească capabilă să suscite un interes deosebit. Titlul ei este „50 de secunde”, iar premiera are loc pe 13 și 14 decembrie 2018, la Sala Atelier, de la ora 20:00, în regia lui Eugen Gyemant. Dau viață complicatului joc ce se desfășoară preponderent în labirintul surprinzător al minții actorii Alexandru Voicu (fiul), Lucian Iftime (procurorul criminalist) și Diana Dumbravă (mama). Scenografia este semnată Mara Nicola, muzica originală aparține lui Alexei Țurcan, iar regizorul Eugen Gyemant se află la prima sa montare la TNB.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 

Memoria chipului. Portretul în Europa secolelor XVI-XVIII

Muzeul Național de Artă al României organizează joi, 13 decembrie 2018, de la ora 17:30, la parterul Galeriei Naționale, vernisajul expoziției „Memoria chipului. Portretul în Europa secolelor XVI-XVIII”, curatoriată de Cosmin Ungureanu. Aceasta reunește lucrări din colecțiile de artă europeană ale muzeului și ale Cabinetului de Stampe al Bibliotecii Academiei Române.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Bohemian Rhapsody – cea mai ascultată piesă rock pe platformele digitale

„Bohemian Rhapsody”, legendara piesă a formației Queen, a devenit cea mai ascultată piesă rock, cu peste 1,6 miliarde de stream-uri globale.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Steven Johnson: Internetul văzut ca un oraş

Steven Johnson , de la Outside.in, spune că Internetul este ca un oraş: construit de mulţi oameni, sub controlul complet al niciunuia, interconectat într-un mod complicat și totuşi, funcţionând ca multe părţi independente. În timp ce dezastrul loveşte într-un loc, în altă parte viaţa merge mai departe.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Aceasta este arhiva pentru ziua 12 decembrie 2018.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

decembrie 2018
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii