Arhiva pentru august 6th, 2018

 6 august 2018

Concursul „Lidia Vianu Translates” 2018

A doua ediţie a Concursului naţional pentru traducerea poeziei româneşti – „Lidia Vianu Translates” este deschis și în 2018. Acest concurs se desfăşoară anual şi se adresează poeţilor români de pretutindeni. Premiul oferit constă în traducerea în limba engleză a poemelor trimise de primii câştigători şi publicarea lor bilingvă.

Fondatorul concursului este Lidia Vianu. Printre parteneri se numără Universitatea din Bucureşti, Institutul Cultural Român, Muzeul Naţional al Literaturii Române, Uniunea Scriitorilor din România, British Council, Headsome Communication şi Bloodaxe Books, UK.

Scopul esenţial al concursului este sprijinirea poeţilor români şi promovarea poeziei româneşti în lume. Concursul este deschis tuturor poeţilor contemporani care scriu poezie în limba română: celor consacraţi, în primul rând, dar şi acelora care nu au publicat până acum ceea ce au scris.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Încarc...
 

Live Your Story

Videoclipul cântecului interpretat de Auli’i Cravalho

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 

Brett Hennig: Cum ar fi dacă am înlocui politicienii cu oameni aleşi la întâmplare?

Dacă credeţi că democraţia este defectă, iată o idee: să înlocuim politicienii cu oameni aleşi la întâmplare. Autorul şi activistul Brett Hennig susţine cauza democraţiei bazate pe sortiţie, adică a oamenilor aleşi la întâmplare ca reprezentanţi ai guvernului, un sistem folosit în Atena antică, care crede în înţelepciunea maselor şi oferă posibilitatea oamenilor obişnuiţi să ia decizii pentru binele tuturor. Pare o nebunie? Aflaţi mai multe despre cum poate funcționa acest sistem pentru a crea o lume eliberată de partizanii politici.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Aceasta este arhiva pentru ziua 6 august 2018.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

august 2018
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii