Arhiva pentru martie 20th, 2018

 20 martie 2018

Viaţa ca un blat de tort

După ce a fost lansată la standul României și la standul Die Unabhängigen (Independenții) al Fundației Kurt Wolff în cadrul Târgului de Carte de la Leipzig, antologia de proză românească contemporană „Das Leben wie ein Tortenboden. Neue Rumänische Prosa” („Viața ca un blat de tort”), recent publicată la editura Transit, este prezentată și la sediul ICR Berlin în data de 21 martie 2018, de la ora 19:00. Evenimentul îi are ca invitați pe editorii antologiei, Anke Pfeifer și Daniela Duca, precum și pe scriitorii Adina Rosetti și Bogdan Costin care participă la o discuție cu publicul, moderată de către scriitorul Thomas Martini. Actorul Vlad Chiriac citește fragmentele incluse în antologie din romanele acestora, „Deadline”, respectiv „Cum să faci primul milion”.

Antologia cuprinde texte contemporane de literatură română publicate între 2002 și 2014 de scriitorii Gabriela Adameşteanu, Bogdan Costin, Petru Cimpoesu, Adela Greceanu, Nora Iuga, Dan Lungu, Marin Mălaicu-Hondrari, Ovidiu Nimigean, Ioana Pârvulescu, Marta Petreu, Răzvan Rădulescu, Adina Rosetti, Corina Sabău și Lucian Dan Teodorovici.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Visul numărul 9

Editura Humanitas Fiction invită publicul la Librăria Humanitas de la Cișmigiu joi, 22 martie 2018, de la ora 19:00, la lansarea romanului „Visul numărul 9” de David Mitchell, recent apărut în traducerea lui Mihnea Gafița. Prezintă cartea Cosmin Ciotloș, critic literar, Șerban Georgescu, coordonatorului Centrului de Studii Româno-Japoneze „Angela Hondru” din Cadrul Universității Româno-Americane și Cristian Pătrășconiu, scriitor și jurnalist cultural. Moderatorul întâlnirii este Denisa Comănescu, director general Humanitas Fiction. În partea a doua a evenimentului, plecând de la anumite teme ale romanului, se discută despre cyberpunk-ul japonez și începuturile culturii pop.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Pădurea de gânduri

Moment live cu Alexandra Uşurelu din concertul „Lumea, cum ai vrea să fie”, susținut pe 29 ianuarie 2018 la Teatrul Național Bucureşti

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Gary Haugen: Cauza ascunsă a sărăciei care trebuie combătută acum

Compasiunea colectivă a contribuit la diminuarea sărăciei la nivel global începând cu anii ’80, spune Gary Haugen, avocat de drept civil. În ciuda ajutoarelor umanitare de pretutindeni, persistența unei probleme ascunse condamnă lumea la sărăcie. Haugen dezvăluie această cauză ascunsă pe care trebuie s-o recunoaștem și s-o combatem acum.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Aceasta este arhiva pentru ziua 20 martie 2018.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

martie 2018
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii