Arhiva pentru februarie 26th, 2018

 26 februarie 2018

Zilele filmului românesc la Leipzig

Sub motto-ul „Leaving (to) Romania”, în perioada 26 februarie-13 martie 2018, Institutul Cultural Român din Berlin, în colaborare cu Ministerul Culturii și Identității Naționale, prezintă la Cinematograful UT Connewitz din Leipzig peste 10 proiecte cinematografice românești atât lungmetraje, cât și documentare și scurtmetraje, într-o selecție realizată de criticul de film Mihai Fulger. Evenimentul, cu acces gratuit, este un proiect-avanpremieră la ediția din acest an a Târgului Internațional de Carte de la Leipzig, unde România este țară invitată de onoare.

Criticul de film Mihai Fulger, curatorul proiectului, declară:

După perioada comunistă, în care țara se putea părăsi fie cu acordul partidului unic (și, deseori, în beneficiul acestuia), fie riscându-ți viața, România a ajuns fruntașă la capitolul emigrație către Occidentul tuturor posibilităților. Nu e de mirare, așadar, că mulți realizatori de filme de ficțiune și, mai ales, documentare au abordat subiecte legate de migrare. Mai recent, a apărut un fenomen cu sens invers, reflectat și în cinema: întoarcerea în țară a românilor din diaspora și chiar sosirea în România a unor occidentali aflați în căutarea unor locuri de muncă. Așadar, tema pe care am ales-o pentru programul de film românesc de la Leipzig, „Leaving (to) Romania”, s-a dovedit foarte ofertantă. Dată fiind și marea diversitate a perspectivelor cineaștilor selecționați, sunt convins că publicul german nu va fi deloc dezamăgit de acest program.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Fotograful Unirii

Institutul Cultural Român, în parteneriat cu Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București, anunță duminică, 4 martie 2018, de la ora 19:00, la Sala Studio a Teatrului Național „I.L. Caragiale” București, premiera națională a spectacolului „Fotograful Unirii” de Denis Dinulescu.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Fum şi scrum

Videoclipul cântecului lui Eduard Vlăduţu

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Richard J. Berry: Un mod practic de a le oferi persoanelor fără adăpost locuri de muncă și siguranță

Când Richard J. Berry, primarul orașului Albuquerque, a văzut un bărbat la colțul străzii cu o pancartă pe care scria „Vreau un loc de muncă” și a decis să-l ia în serios (la fel și pe alții aflați în aceeași situație). Împreună cu personalul său, a venit cu o inițiativă locală de a-i ajuta pe oamenii fără adăpost, oferindu-le locuri de muncă pentru o zi și adăposturi, cu rezultate incredibile. Aflați cum poate urma orașul vostru modelul din Albuquerque, în acest discurs sincer și optimist.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Aceasta este arhiva pentru ziua 26 februarie 2018.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

februarie 2018
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii