Arhiva pentru decembrie, 2017

 29 decembrie 2017

262.000 de citate în română

Iată-ne ajunşi şi la finalul anului 2017. Sărbătorim marcând încă o mie pe contor.

În ultima perioadă ne-am ocupat de acţiunea noastră socială: participarea în Campionatul de Bine, ca modalitate de finanţare a creării de locuri de muncă pentru persoane cu dizabilităţi. Ne-am calificat în semifinală şi acum ne străduim să ajungem printre finalişti. În 2018 dorim să ne extindem activitatea şi credem că este cel mai bine să împletim proiectele noastre culturale cu hotărârea de a angrena în ele cât mai multe persoane care, dată fiind situaţia lor fizică, nu pot lucra decât acasă.

Ne-ar fi de mare folos dacă ne puteţi creşte punctajul în Campionatul de Bine cu o donaţie de 5 lei. Contează mai mult decât vă imaginaţi.

La mulţi ani tuturor! Vă mulţumim pentru că sunteţi alături de noi şi vă dorim tot ce e mai bun în noul an!

SlabAcceptabilOKBunExcelent 4 voturi
Încarc...
 

One Last Song

Videoclipul cântecului interpretat de Sam Smith

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Prumsodun Ok: Magia dansului khmer

Timp de peste 1.000 de ani, dansatorii Khmer din Cambodgia au fost percepuţi ca punţi vii intre cer şi pământ. În acest graţios discurs-dans hibrid, artistul Prumsodun Ok – fondatorul primei companii de dans gay – detaliază bogata istorie a dansului classic khmer şi renaşterea sa actuală, jucând rolul antic şi veşnic tânăr al artistului ca mesager.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 28 decembrie 2017

„Decepţionismul în literatura română” de Constantin Dobrogeanu-Gherea

Înainte de toate să deslușim acest titlu. Vroind să scriem câteva articole asupra literaturii noastre contemporane, asupra celor mai talentați reprezentanți ai ei, am chibzuit cu ce cuvânt am putea caracteriza mai bine epoca noastră literară, care e trăsătura caracteristică prin care această literatură se deosebește de cea care a precedat-o și de cea care, probabil, o va urma? Cum să numim curentul nostru literar? Socoteam să-i zicem pesimist; însă, deși în multe privințe potrivit pentru a caracteriza literatura noastră contemporană, acest termen este prea îngust, după înțelesul ce-i dau unii, și prea larg, prea general, după alții.

Unii ar fi vrut să înțeleagă sub numirea de pesimism numai forma care s-a manifestat mai cu seamă la germani în veacul nostru, primind formularea științifică, ajungând sistem filozofic. Înțelegându-l astfel, pesimiști n-ar fi decât Schopenhauer, Hartmann, Leopardi și urmașii lor; pesimismul nu ar fi decât un fenomen al veacului nostru, care în trecut nu s-a arătat decât în India, cu Budha și budismul

Alții înțeleg prin pesimism o boală care bântuie toate rasele, toate civilizațiile, o boală care este tot așa de veche ca și omenirea și care a bântuit cu mai multă tărie acolo unde împrejurările sociale îi erau mai prielnice. Împrejurări sociale anormale, reaua alcătuire a vieții unui ins, anomalii sociologice (înțelegând sub sociologie fiziologia societății) ori anomalii fiziologice, iată pricinile pesimismului. Și fiindcă n-a fost încă societate în care să nu bântuie asemenea anomalii, în care să nu fie asemenea pricini, n-a fost nici o societate pe care pesimismul să nu o fi amărât cu fierea sa.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Trandafire

Videoclipul lui Damian Drăghici featuring Feli Donose

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Gus Casely-Hayford: Poveștile extraordinare ce au dat formă Africii

De-a lungul istoriei, chiar și un imperiu poate fi uitat. În acest discurs bogat pe teme diverse, Gus Casely-Hayford ne împărtășește originile antice ale Africii, care de prea multe ori sunt uitate sau rămân nespuse. Împreuna călătorim către Marele Zimbabwe, orașul antic ale cărui origini misterioase și arhitectură avansată continuă să deruteze arheologii. Sau către dinastia lui Mansa Musa, conducătorul Imperiului Mali, a cărui bogăție a construit legendarele biblioteci din Timbuktu. Și gândiți-vă ce alte lecții de istorie am putea să trecem cu vederea involuntar.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Aceasta este arhiva pentru luna decembrie 2017.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

decembrie 2017
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii