Arhiva pentru iunie 8th, 2017

 8 iunie 2017

„Romanul d-lui Minulescu” de Paul Zarifopol

Paul ZarifopolPe Ahil îl îmbrăcase maică-sa în haine femeiești și-l ținea ascuns printre fete ca să-l scape de mobilizare. În vremea aceea de vitejie cronică și generală s-a găsit, dar, cel puțin o mamă care să puie mai presus viața decât gloria militară a fiului său. Băiatul însă avea vocație. Când Odiseu, îmbrăcat ca negustor, i-a arătat de o parte arme, de alta podoabe femeiești, Ahil s-a repezit drept la suliță. În el, vitejia era geniu. Și așa Omer a avut pe cine să cânte și să încredințeze dascălilor și școlarilor, spre milenară admirație gramatico-morală. Dar acest erou-model a spus, după moarte, foarte amărât, că mai bine să fii rândaș între vii, decât om ilustru pe lumea cealaltă.

Poetul Minulescu cântă pe acei care nu s-au apropiat de spatele frontului nici măcar pân’ la Coțofenești. În textul simfoniei sale tricolore cuvântul „lașitate” răsună ca motiv fundamental, cu o consecvență superwagneriană. Dacă și-ar fi adus aminte de vechea prudență a zânei Thetis și de scepticismul postum al fiului ei, ar fi privit mai indulgent poate lașitatea modernă. Mie, cel puțin, acum îndată după lectură, zâmbetul în care-i ținut întreg romanul îmi pare, pe alocuri, pătruns de oarecare asprime… Și alt cusur nu găsesc în această carte splendidă și diavolească.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Valul

Lora lansează „Valul”, un proiect extrem de ambiţios, o piesă cu un mesaj puternic şi un videoclip poveste cinematografică, ce completează perfect atmosfera single-ului. Iura Luncasşu, regizorul clipului, transpune stările personajului principal, supus legii dualităţii, divizat între alb şi negru, zi şi noapte, yin şi yang.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Norman Lear: O persoană emblematică a divertismentului vorbeşte despre sensul vieţii

În anii 1970 (și în anii următori), producătorul de televiziune Norman Lear a influențat viețile a milioane de oameni cu seriale de comedie ca de exemplu „All in the Family”, „The Jeffersons” și „Good Times”. Prin acestea, el a împins limitele erei sale și a permis americanilor subreprezentați să se exprime la o oră de maximă audiență. Într-o conversație intimă și inteligentă cu Eric Hirschberg, acesta împărtășește cu modestie și umor povești despre felul în care primele sale întâlniri cu „absurditatea condiției umane” i-au influențat viața și viziunea creativă.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Aceasta este arhiva pentru ziua 8 iunie 2017.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

iunie 2017
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii