Arhiva pentru iunie, 2017

 30 iunie 2017

252.000 de citate în română

În exact o săptămână, mai marcăm o mie pe contor.

Marea majoritate a noutăţilor sunt aforisme. Acestea au ajuns la 33.000, secţiunea Aforisme consolidându-şi astfel poziţia dominantă numeric.

Numărul de autori pe Citatepedia.ro a depăşit 26.000. Ar fi un oraş fantastic! Dar pe cine să punem primar?!

Ce mai urmează? Curând vin noutăţile!

SlabAcceptabilOKBunExcelent 4 voturi
Încarc...
 

„Furtuna” la Forest Festival NTNG

Spectacolul Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, „Furtuna” de William Shakespeare, în regia lui Alexander Morfov, cu Ion Caramitru în rolul Prospero, este invitat la prima ediţie internaţională a tradiţionalului Festival de Teatru în aer liber de la Salonic, Forest Festival NTNG. Festivalul, organizat sub egida Teatrului Naţional al Greciei de Nord (NTNG), se desfăşoară în perioada 1-14 iulie 2017, iar reprezentaţiile cu „Furtuna” sunt programate pentru 5 şi 6 iulie, de la ora 21:15, la Dassous Theatre (Forest Theatre), cu supratitrare în limba greacă.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Baby Driver

Vineri, 30 iunie 2017, se lansează în cinematografele din România, filmul de acțiune „Baby Driver” – un thriller exploziv, cu trei câștigători de Oscar în distribuție: Kevin Spacey, Jamie Foxx şi Paul Williams. Avându-l drept protagonist pe Ansel Elgort, producția Sony Pictures realizată de Edgar Wright ridică adrenalina la maximum prin curse palpitante de mașini, o poveste atipică de dragoste și o coloană sonoră atemporală.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Jill Sobule: Cântă pentru Al Gore

Un cântec vesel despre încălzirea globală de la Jill Sobule.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 29 iunie 2017

Cugetările româneşti cuceresc lumea

Toată lumea citează din George Bernard Shaw, Schiller, Oscar Wilde, Omar Khayyam, Descartes, Mark Twain… Dar câţi străini cunosc, de exemplu, cugetările lui Nicolae Iorga?!

Problema este că publicul străin nu poate lua contact cu scrierile gânditorilor români, dacă acestea nu sunt traduse în limbi care să le facă accesibile. Cum limba română nu este tocmai cunoscută de mulţi străini, este mult mai puţin probabil ca un străin să traducă cugetări româneşti în limba sa, decât ca un român să traducă cugetări dintr-o limbă precum engleza. Această situaţie produce un dezechilibru cultural: „importăm” mai mult decât „exportăm”.

Pentru a face ceva în sensul corectării acestei anomalii, Asociaţia Culturală Citatepedia a iniţiat proiectul „Cugetările româneşti cuceresc lumea”. Pentru prima etapă, ne-am propus traducerea a 1000 de cugetări clasice româneşti în 5 limbi de circulaţie internaţională: engleză, franceză, spaniolă, italiană, germană. Acestea vor fi apoi răspândite prin colaborări cu mai multe site-uri străine, de unde vor putea fi preluate de cei cărora le plac. Suntem convinşi că cel puţin o parte dintre aceste cugetări pot deveni populare în toată lumea.

Această etapă a proiectului se desfăşoară până pe 15 noiembrie 2017 şi beneficiază de co-finanţare din partea Administraţiei Fondului Cultural Naţional.

Ulterior, posibilităţile de dezvoltare ale proiectului sunt variate: autori contemporani, mai multe limbi etc.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 6 voturi
Încarc...
 

Închide uşa

Ligia Moldovan are un single nou, „Închide uşa”, prin care începe un alt capitol. Single-ul „Închide uşa” este prima piesă solo pe care Ligia o lansează după colaborările de succes cu Vescan, Puya şi Mahia Beldo. Mai mult, „Închide uşa” este şi prima piesă compusă integral de către Ligia şi care este inclusă pe albumul de debut, „Yin & Yang”, care urmează să fie lansat în câteva luni.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...


Aceasta este arhiva pentru luna iunie 2017.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

iunie 2017
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii