Arhiva pentru mai 8th, 2017

 8 mai 2017

Lady Macbeth – de la Shakespeare la Oldroyd

Filmul „Lady Macbeth” este inclus în cea de a XXI-a ediție a Festivalului Filmului European, ce se desfășoară în București (4–11 mai 2017), Iași (12–14 mai 2017), Tîrgu Mureș (19-21 mai 2017), Gura Humorului (19–21 mai 2017) și Timișoara (26 – 28 mai 2017). Acest articol a fost publicat iniţial de Dilema Veche.

S-arăţi ca floarea cea mai pură,
Dar fii năpârca de sub ea.

(„Macbeth” – Actul I, Scena 5)

Onorabile cititor în Dileme,

Dacă tot ne aflăm aici între patru ochi, încep cu o confesiune: citesc rareori cronici de film, dar niciodată înainte de vizionare; nu cred în rolul cuiva de a-i spune spectatorului dacă un film este bun sau rău, cred în capacitatea fiecăruia de a-şi forma liber o opinie. Mă deranjează inclusiv puzderia de instrumente (cu denumire intraductibilă, zic unii) de tipul „trailer” sau „spoiler”, în care se prezintă mult prea multe detalii din film. Apoi, cum îţi dai seama dacă părerea celuilalt este avizată sau nu, azi când tot românul se pricepe la cinema, când e şic să vorbeşti despre filme? Din fericire, încă mai există profesionişti care scriu texte de calitate, iar cronicile şi analizele lor sunt interesante, arătându-ţi unghiuri şi interpretări inedite care te pot ajuta să iei în considerare mai multe perspective, uneori opuse, în acelaşi timp.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 8 voturi
Încarc...
 

Peisaj după isterie

Editura Humanitas invită publicul la Librăria Humanitas de la Cişmigiu marţi, 9 mai 2017, ora 19:00, la lansarea volumului „Peisaj după isterie” de Mircea Cărtărescu. La eveniment vorbesc Oana Pellea, Gabriel Liiceanu şi Mircea Cărtărescu. Seara se încheie cu o sesiune de autografe.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 

Beauty in the Beast

Piesa „Beauty in the Beast” este al treilea single lansat de către Ioana Ignat, finalista Vocea României şi este compus de către Şerban Cazan, Smiley, Elena Moroşanu, Theea Miculescu şi Vlad Popescu. Videoclipul piesei este regizat de Ionuţ Trandafir (Trandafilm) şi a fost filmat în Islanda, Ioana Ignat şi What’s Up devenind astfel primii artişti români care filmează un videoclip în această ţară.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Încarc...
 

Jude Kelly: De ce femeile ar trebui să spună poveştile umanităţii

Timp de multe secole (și din multe motive), capodoperele geniului creator au purtat, în general, pecetea masculinului. Jude Kelly, regizor de teatru, subliniază în prezentarea sa presărată cu pasiune, că această tendință afectează modul în care interpretăm până și poveștile reale și drepturile femeilor. Aceasta consideră că există un mod mai util și mai incluziv de a privi lumea. Face un apel către toți artiștii, femei și bărbați deopotrivă, să picteze, să deseneze, să scrie, să filmeze și să imagineze o societate a egalității de gen.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Încarc...


Aceasta este arhiva pentru ziua 8 mai 2017.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

mai 2017
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii