Arhiva pentru mai 5th, 2017

 5 mai 2017

„Jertfa” de Dimitrie Anghel

Dimitrie AnghelCa o floare era fata împăratului între florile ei, și flori de câmp ori flori rare de grădină, toate-și întorceau fața spre dânsa ca spre o stăpână. Și unde odrăslește pământul flori și ramurile copacilor urzesc umbră, acolo se aciuiază și cuiburi, și toate gângăniile se strâng, ca să aibă soarele pe ce-și împrăștia razele, și oglinzile acelea pe care le-a lăsat Dumnezeu omului: ochii să le poată răsfrânge în ei și să se veselească.

Naltă și zveltă, pe unde trecea, vântul avea grijă s-o ia înainte și, aplecat pe gura scorburilor, să-i cânte ca dintr-un nai uriaș tot soiul de melodii. Cucii își amestecau și ei nota lor stingheră, gheonoaiele băteau și ele la răstimpuri măsura, măruntele păsări împrăștiau cascade de triluri. Gângăniile mici, fărâmăturile acestea de nestemate împrăștiate pe fața pământului, urcau încet pe poala rochiei ei albe și încremeneau locului, împodobind-o ca niște juvaere. Rândunelele și lăstunii o înconjurau în cercuri nebune, împrospătându-i aerul cu aripele lor. Miresmele o întâmpinau pretutindeni, darnice florile se întreceau să-i arunce o podoabă.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 

Drum bun

Videoclipul cântecului lui Claudiu Stan featuring Elena Ionescu

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Încarc...
 

Taryn Simon: Fotografiază locuri secrete

Taryn Simon prezintă viziunea ei surprinzătoare asupra artei fotografice – dezvăluirea unor lumi şi oameni pe care altfel nu le-am putea vedea. Ea ne împărtăşeşte două proiecte: unul înregistrează locaţii care par dintr-o altă lume, de obicei ţinute departe de ochii publicului, iar celălalt include portretele bântuitoare ale oamenilor condamnaţi pentru crime pe care nu le-au comis.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...


Aceasta este arhiva pentru ziua 5 mai 2017.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

mai 2017
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii