Arhiva pentru ianuarie 5th, 2017

 5 ianuarie 2017

„Poezie filozofică” de Paul Zarifopol

Paul ZarifopolCu puține ceasuri înainte de a muri, regretatul Panait Cerna, poetul, îmi repeta amărât vorba aceasta a lui Titu Maiorescu: „in der Poesie ist der Gedanke ein verfluchtes Ding…”

Familiară și sentențioasă, fraza nemțească o auzise el odinioară sunând indulgent și rece, ca o sentință ce-i era cu totul neașteptată; și în luciditatea exagerată a frigurilor celor din urmă Cerna și-o amintea, chinuit încă de neastâmpărul surprinderii amare care-l lovise cu ani în urmă – o impresie ce părea că niciodată nu încetase de a-i fi actuală.

A fost o întâmplare lamentabilă și ciudată.

Cerna ieșise în lume, cu versurile lui entuziaste și oneste, într-o vreme de mare fierbere culturală, când oameni și grupuri literare se băteau cu o aprindere în care se reînnoiau timpii celui dintâi și celui mai simplu naționalism literar român. Trebuiau glorii literare nouă și mari, cu orice preț. Atunci manifestări de talente cât de puțin convenabile erau înălțate hiperbolic la rang de fenomene epocale; critici și școli se sfădeau de la descoperirea lor, sau își făceau din ele arme pentru vajnicele lor emulații onorabile dar pătimașe.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Collateral Beauty: A doua şansă

În regia lui David Frankel, laureat al premiului Oscar, filmul „Collateral Beauty: A doua șansă” („Collateral Beauty”) se mândrește cu o distribuție de cinci stele, din care fac parte Will Smith, Edward Norton, Keira Knightley, Michael Peña, Naomie Harris, Jacob Latimore, precum şi două actrițe premiate la Oscar: Kate Winslet şi Helen Mirren şi are premiera în cinematografele din România din 6 ianuarie 2017.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Carol Cohen: Cum să revii la muncă după o pauză

Dacă aţi luat o pauză de la muncă şi acum doriţi să reveniţi, aţi lua în considerare varianta unui stagiu? Carol Cohen, expertă în reintegrarea carierei, crede că ar trebui. În acest discurs, ea ne împărtăşeşte propria experienţă de stagiar la 40 de ani, succesul altor persoane în aceeaşi situaţie şi modul în care angajatorii gestionează relaţia cu aceste persoane.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Aceasta este arhiva pentru ziua 5 ianuarie 2017.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

ianuarie 2017
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii