Arhiva pentru ianuarie 4th, 2017

 4 ianuarie 2017

„De vorbă cu un afiş” de Dimitrie Anghel

Dimitrie AnghelUn afiș uzat, găsit într-o carte, mi-aduce aminte de teatrul vechi și de actorii lui, și mă gândesc cu ce plăcere mergea lumea la teatru pe vremea aceea, când toaletă era de rigoare și cucoanele se găteau ca de bal, ca să vadă și să fie văzute.

Era o întrecere între frumoasele de atunci, și pregătirile începeau cu ceasuri înainte. Părul era pus în papiliote de dimineață, fierele de frizat pentru zuluf uri, cari se purtau de-a lungul tâmplelor, stau gata la locul lor. Inelele scumpe, cerceii și brățările erau scoase din bisactele, rochiile încercate și potrivite, și slujnicile gata, care c-un ac în mină, care cu o sponcă, care cu pămătuful de pudră.

Și toaleta începea în fața oglinzei, ochii vioi se aprindeau de plăcere, sprinceana se arcuia cu negru, gura se rumenea de trandafiriu, unghia se împurpura de carmin și dinții își încercau fildeșul, schiţând surâsuri nevinovate. Apoi părul, cu pieptănătura lui complicată, o dată așezat, puful stârnea un nor alb de pudră, și umerii și sânul deveneau mai albi, colțul urechei se rumenea și el cu un pic de roz, smaraldele aruncau sticlirea lor verde, rubinul lăsa un picur de sânge pe un deget, egreta de diamant tremura în păr, mătasa foșnea, și când mănușele erau puse, binoclul și evantaiul luate, cupeul ce aștepta la scară huruia pe lespezi și urca dealul Copoului, unde era teatru de atunci.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Down by the Water

Amy Macdonald într-o interpretare acustică

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Astro Teller: Beneficiul neașteptat al celebrării eşecului

„Marile vise nu sunt doar viziuni”, spune Astro Teller, „Sunt viziuni însoțite de strategii pentru a le transforma în realitate.” Directorul de la X (inițial Google X) Teller ne duce în interiorul „fabricii de proiecte vizionare”, după cum e numită, unde echipa sa încearcă să rezolve cele mai mari probleme ale lumii prin proiecte experimentale cum ar fi Internetul aeropurtat și turbinele eoliene care zboară prin aer. Aflați care e secretul de la X pentru a crea o organizație unde oamenii se simt comfortabil lucrând la proiecte mari, riscante și explorând idei îndrăznețe.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Aceasta este arhiva pentru ziua 4 ianuarie 2017.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

ianuarie 2017
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii