Arhiva pentru septembrie 23rd, 2016

 23 septembrie 2016

Roşcovanul

Noua apariție în premieră în colecția Clasici Moderni Litera, „Roşcovanul” de J.P. Donleavy, a fost inclusă de Modern Library printre cele mai bune 100 de romane ale secolului XX.

roscovanul

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Premiul Marin Sorescu pe anul 2016 pentru Kristoffer Leandoer

Institutul Cultural Român de la Stockholm a decernat joi, 22 septembrie 2016, Premiul Marin Sorescu pe anul 2016. Ceremonia de decernare a avut loc la Târgul de Carte Bok & Bibliotek de la Göteborg. Laureatul din acest an este scriitorul, traducătorul şi criticul literar suedez Kristoffer Leandoer.

Motivaţia juriului este după cum urmează: „Pentru activitatea sa neobosită de impulsionare a climatului literar suedez. El a făcut aceasta atât prin propriile sale volume, scrise în mai multe genuri literare – poezie, romane, cărţi pentru copii -, ca introductor al literaturii continentale vechi şi contemporane – mai ales a celei franceze şi engleze -, cât şi în culegeri de eseuri, volume de traducere şi articole în ziare şi reviste. Cunoştinţele sale profunde, stilul său remarcabil, entuziasmul neabătut şi empatia sa fac din Kristoffer Leandoer un cât se poate de potrivit laureat al Premiului Marin Sorescu, un premiu destinat scriitorilor care desfiinţează graniţe şi creează locuri de întâlnire.”

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Haina Evei

Videoclipul cântecului lui Parfeny

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Willard Wigan: Țineți-vă răsuflarea pentru micro-sculptură

Williard Wigan povesteşte cum copilăria sa grea ca un copil singuratic l-a făcut să descopere talentul său unic care consta în a crea artă aşa de minusculă încât nu poate fi văzută cu ochiul liber. Prezentarea sa de sculpturi văzute printr-un microscop poate fi descrisă doar ca fiind şocantă.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Aceasta este arhiva pentru ziua 23 septembrie 2016.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

septembrie 2016
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii