Arhiva pentru septembrie, 2016

 30 septembrie 2016

„Garda imperială” de Dimitrie Anghel

Dimitrie AnghelSe face un amurg de toamnă într-un codru bătrân de stejari, prin care trece un rădvan în clinchete vesele de zurgălăi. În el suntem noi, micuți cum eram atunci, cu tata și mama.

Frunzarele veștede sună împrăștiindu-și ghinda pe drumuri, iar în fund, departe, printre trunchiurile negre, soarele a coborât și a stat neclintit, ca o candelă între colonadele unui templu.

Zurgălăii sună încet și, de o parte și de alta a drumului, fructul roș al măcieșilor împrăștie pretutindeni pete de sânge. Feregele uscate și-au plecat dantelatele frunze și pe lângă trunchiuri, pe covoarele catifelate de mușchi, bureții albi se înșiruiesc, ori se adună în pâlcuri, adumbrind parcă o lume minusculă sub umbreluțele lor.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Deepwater Horizon: Eroi în largul mării

Ecranizarea uneia dintre cele mai mari catastrofe din istoria omenirii, „Deepwater Horizon: Eroi în largul mării” („Deepwater Horizon”) aduce în rolurile principale o distribuţie de excepţie în frunte cu Mark Wahlberg, John Malkovici, Gina Rodriguez, Dylan O’Brien şi Kate Hudson, ale căror interpretări magistrale pot fi urmărite pe marile ecrane din România din 30 septembrie 2016 şi în formatul 4DX.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Eames Demetrios: Charles & Ray Eames și genialitatea lor în design

Echipa legendară de designeri Charles & Ray Eames a creat filme, clădiri, cărți și mobilier modern de mijloc de secol. Eames Demetrios, nepotul acestora, ne arată filme rare și filmări de arhivă într-un omagiu viu și plin de dragoste adus operei lor creative.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 29 septembrie 2016

„Evoluţia unui ideal” de George Topîrceanu

Un poet adevărat, oricât s-ar feri de această nenorocire profesională, trebuie să facă parte dintr-o generație de muritori. Trebuie să întrupeze, măcar după moarte, când nu mai are încotro, forma sensibilității speciale a epocii în care a trăit. Chiar dacă poetul are ambiția să acape de sub tirania unor idealuri colective prea contemporane, în structura moleculară a operei sale vei regăsi infailibil expresia curentă și naivă a unor credințe și aspirații umane de-a doua mână, mai primitive și mai durabile.

Dar și acestea din urmă se schimbă cu timpul. Iar procesul obscur al acestor evoluții misterioase, desfășurându-se prea încet în vreme, trece de obicei neobservat. Este deci o fericire că diferitele lui momente se înregistrează automat pe placa sensibilității poetice și rămân fixate acolo pentru totdeauna. Comparând din acest punct de vedere două opere zămislite în mici deosebiri de structură, aproape imperceptibile, care trădează totuși că în răstimp s-au produs unele schimbări adânci în psihologia speciei umane. Astfel, pentru cine știe să le descifreze, aceste semne microscopice povestesc lucruri interesante.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Julieta

„Julieta”, lungmetrajul lui Pedro Almodóvar, este propunerea Spaniei pentru nominalizările la categoria Cel mai bun film într-o limbă străină, alta decât engleza a premiilor Oscar 2017. Filmul este lansat în cinematografele românești pe 30 septembrie 2016. În rolurile principale joacă actorii Adriana Ugarte, Emma Suárez, Daniel Grao, Rossy de Palma și Michelle Jenner.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Jay Walker: Biblioteca imaginaţiei umane

Jay Walker, custode al Bibliotecii Imaginației Umane, ține o uimitoare prelegere cu recuzită care pune în evidență câteva artefacte uluitoare care au realizat fundalul conferinței TED din 2008.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Aceasta este arhiva pentru luna septembrie 2016.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

septembrie 2016
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii