14 decembrie 2020

1989. Jurnalul unei Revoluții

Sălile teatrului sunt închise, dar spațiul online ne oferă șansa de a fi în continuare împreună. Teatrul Național „I.L. Caragiale” anunță premiera documentarului „1989. Jurnalul unei Revoluții” miercuri, 16 decembrie 2020, ora 20:00, în online și sâmbătă, 19 decembrie 2020, ora 23:00, premiera TV pe canalul Digi 24. Filmul documentar este în regia lui Carmen Lidia Vidu.



Evenimentul este un hibrid cultural adaptat vremurilor pe care le trăim. Proiectul este realizat din elemente de film, teatru, platou de televiziune, videomapping, filmare aeriană.

Lavinia Betea spune:

Eu nu cunosc nicio altă capitală a Europei al cărei punct central să aibă ca reper teatrul național!

Pe lângă mărturiile actorilor Ion Caramitru, Oana Pellea, Daniel Badale și Florentina Țilea, proiectul propune interviuri despre Securitate, procesul Ceaușeștilor, revoluție, teroriști realizate cu Germina Nagâț, Dan Voinea, Dennis Deletant, Andrei Ursu și Lavinia Betea.

Una dintre datoriile morale ale teatrului este să ridice întrebări și să antreneze la dialog. Fiecare are o părere diferită despre cum a fost la Revoluție fie că a trăit-o fie că nu. Cele mai multe informații pe care populația le-a asimilat și le repetă sunt „cele oficiale”, uneori uitându-și istoria personală.

„1989. Jurnalul unei Revoluții” este o producție a Teatrului Național din București care pornește de la spectacolul de teatru documentar „Jurnal de România. 1989” în regia lui Carmen Lidia Vidu care a avut premiera la Sala Amfiteatru a Teatrului Național în iulie 2020.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook